EDITORIAL (II)/”MA URMARESTE DUJMANII MEI”

0
66

Iată, mai jos, o „relatare”” cu un punct de vedere la care n-aș fi ajuns singur. Am ocazia să-l înjur în barbă pe Dan Alexe, pentru ca, nu arareori răvăşeşte oile” (cum ar fi referirea la H. R. Patapievici pe care il detest ca scriitor), dar nu-i ratez textele (inca din anii ‘ 80, cand aram amândoi la „Dialogul” UAIC Iaşi (printre colaboratori, redactori si alti „voluntari” fiind nume de prestigiu ale culturii iesene si romanesti, in genere: Alexandru Calinescu, Andrei Corbea-Hoisie, Dan Petrescu (casatorit cu Tereza Culianu), Sorin Antohi (casatorit cu Mona Paiu), Radu Andriescu etc.

Sunt așa rari cei care gândesc cu propria minte încât insolența (nedisimulata) este justificată, cumva, la Dan Alexe.
Off The Topic: Un sarcasm bland il avea si prin 1983, la Iasi.
Nota bene – Grupul din jurul revistelor studențești din Iași („Dialog” și „Opinia studențească”), a fost supravegheat discret la început, apoi tot mai drastic și fățiș de Securitate, alături de Tereza Culianu-Petrescu, sora istoricului religiilor Ioan Petru Culianu, Luca Pițu, Liviu Antonesei, Alexandru Călinescu, Mihai Dinu Gheorghiu, Dan Alexe, Dorin Spineanu, Emil Brumaru și soția acestuia Tamara Brumaru și alții. Până la plecarea sa în America, din grup a făcut parte și poetul Mihai Ursachi. Majoritatea celor din grup au fost urmăriți, percheziționați și tracasați de Securitate. În anul 2006 Sorin Antohi, inițial unul dintre membrii acestui grup, a recunoscut, într-o scrisoare deschisă trimisă ziarului Cotidianul, că a dat note informative scrise la Securitate despre prietenii săi.
Ma rog, QED!
Zice Dan: <<…întotdeauna propaganda regimurilor totalitare, sau cea a bisericii, a etichetat sarcasmul împotriva lor drept „ură”.>> Subscriu observatiei facuta de dl. Mircea Dragomir, potrivit careia daca dl. Alexe ar fi făcut o analiză obiectivă și imparțială (probabil a dorit sa sugereze exhaustiva, că obiectivă și imparțială este! , ar fi observat că stânga liberală atee, homosexualii, feministele etc., practică exact aceeași strategie, acuzându-i pe conservatori, pe creștini, de un “discurs al urii”. (Col (R) Florin Gulianu).
Va lasam sa savurati:
„Dușmanul” și teologia românească a „urii”
Bonus pentru cititori (mai ales pentru „neofitii” de pe profil antitero, care nu vor gasi asa ceva in notele celor de la „Invatamant” – Sectorul „Elefantilor morti”), respectiv analiza:

 

Sunniți, șiiți, alawiți, sufi. Taxonomia Islamului în contextul Orientul…

Faptul că si unii si alții folosesc Coranul nu îi face să fie aceeași religie.

Articolul EDITORIAL (II)/”MA URMARESTE DUJMANII MEI” apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here