Ce surprize iti poate aduce un laptop second hand?

0
64
laptop-utilizat

Un laptop second hand poate veni si cu unele probleme, de aceea este important sa tineti cont de anumite lucruri, astfel incat sa puteti evita orice fel de surpriza neplacuta. De multe ori se intampla ca achizitionarea unui laptop sa va puna probleme din punctul de vedere al banilor, iar un laptop second hand devine in acest fel mult mai atractiv, datorita pretului scazut prin care acesta este caracterizat. Nu este insa o idee atat de buna sa alegeti un astfel de laptop second hand, acesta ascunzand de cele mai multe ori anumite probleme pe care vanzatorul, in mod intentionat sau nu, vi le-a mentionat.

Autenticitatea laptopului poate fi problematica in cazul in care va alegeti un laptop de tip second hand. Sunt sanse mari asadar ca un laptop second hand sa nu fie autentic sau sa aiba parti modificate. Verificati in acest sens codul produsului sau numarul de serie al acestui laptop. Fiecare laptop are un astfel de cod, de aceea puteti intra pe site-ul producatorului pentru a va informa cu privire la acest laptop. Cautati laptopul folosind numarul de serie sau codul produsului si apoi verificati daca specificatiile sunt in concordanta cu ceea ce spune site-ul web.

Exista mereu posibilitatea ca laptopul pe care il cumparati sa fi fost si furat. Daca achizitionati cu buna stiinta un laptop despre care stiti ca este furat, puteti fi chiar arestati. Asadar, in cazul in care proprietarul laptopului nu a fost niciodata de fapt un proprietar, ci laptopul a fost furat, atunci nu aveti cum sa cumparati acest laptop in conditii sigure, ba chiar riscati mai multe daca faceti acest lucru. Puteti sa va asigurati de faptul ca laptopul nu a fost furat, cerandu-i proprietarului dovada sa de achizitie. Daca vanzatorul spune ca nu are chitanta sau nu poate demonstra de unde a fost achizitionat acest laptop, atunci asigurati-va ca aveti o posibilitate de a va recupera banii in situatia in care cumparati un astfel de produs second hand, iar acest risc exista.

De multe ori un laptop second hand nu are nici un fel de garantie, de aceea el devine destul de riscant mai ales ca nu aveti de unde sa stiti daca cineva a umblat in interiorul sau. Daca un laptop este autentic, exista o foarte mare posibilitate sa vina si cu o garantie. Este important sa va asigurati de faptul ca laptopul are garantia producatorului. Desi in multe dintre situatii, garantia este valabila doar pentru cativa ani, sunt sanse destul de mici ca persoana care vinde un astfel de laptop second hand sa mai dispuna de garantie.

Un laptop second hand mai poate fi si o amenintare din punct de vedere a securitatii in situatia in care are un virus incorporat in el. Acest lucru poate permite unei persoane rau-intentionate sa aiba acces de la distanta asupra laptopului second hand pe care il achizitionati. Este important asadar sa tineti cont de toate aceste lucruri inainte de a va decide cu privire la un laptop si sa alegeti mai bine laptop-uri refurbished sau chiar laptopuri noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here