Aparatul de testare rapida a COVID a ajuns la SJU Ploiesti

0
41

Aparatul de testare rapida a COVID a ajuns la SJU Ploiesti. Consiliul Județean a anunțat că este vorba de o donație OMV Petrom, prin Crucea Roșie.

Primul dintre cele 10 aparate de testare rapidă, prin tehnica Real Time-PCR, și kiturile de testare aferente pentru depistarea Covid-19, achiziționate de Crucea Roșie Română, cu un consistent sprijin financiar de la Compania OMV Petrom (un milion de euro), a ajuns în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Acest aparat permite detectarea genelor care indică prezența virusului SARS COV-2 în circa 40 de minute de la prelevarea probelor de la pacienții suspecți.

Săptămâna viitoare ajunge și aparatul pentru care Consiliul Județean Prahova a alocat fonduri proprii.

De asemenea, Primaria Ploiești a postat pe SEAP anunțul de achiziționare a unui aparat similar pentru Spitalul Municipal (Schuller). Achiziția se va face în maximum 2 săptămâni.

Directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, a declarat pentru Ziarul de Ploiești că a obținut avizul din partea Ministerului Sănătății, pentru instalarea și funcționarea aparatului PCR Real-Time de la Spitalul Județean de Urgență, dar că testarea propriu-zisă va demara după respectarea anumitor proceduri obligatorii.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here