Senatorul George Marussi cere depolitizarea institutiilor publice

0
12

Senatorul George Marussi cere depolitizarea institutiilor publice, ca un prim pas spre reinstaurarea profesionalismului.

Vicepreședintele USR Prahova susține că, dacă lucrurile stăteau așa, am fi avut mai puține victime în actuala epidemie de coronavirus, care afectează și România.

Iată ce a scris George Marussi:

“Ce ai făcut în timpul pandemiei?

Aceasta este întrebarea la care va trebui să răspundem toți – politicieni, antreprenori sau angajați.

Suntem într-o perioadă de criză și asistăm la o confruntare între interesul de sănătate publică, jocuri politice și interesul economic. Avem o paradă a declarațiilor și promisiunilor populiste pe fondul unei realități marcate de panică socială. Avem zeci de inițiative legislative frumos colorate și promisiuni de milioane de teste si donații în bani, dar realitatea ne arată spitale închise și medici infectați, blocaje administrative odată cu atribuiri directe și dubioase ale unor contracte de milioane de euro.

De cele mai multe ori, soluțiile sunt clare, dar nu și convenabile, iar o soluție clară pe care am cerut-o deja ar fi rectificarea bugetară a tuturor bugetelor locale și naționale, cu redirecționarea către sectorul de sănătate a tuturor sumelor alocate evenimentelor culturale, sportive, festivităților.

Nu avem nevoie de panseluțe, beculețe și ghirlande, fântâni arteziene sau amenajări peisagistice.
Acum trebuie să protejăm cadrele medicale și spitalele! Trebuie să pregătim urgent zeci de noi paturi în spitale și în săli de sport, trebuie să instruim personalul medical!

„Degeaba scoatem armata, poliția și jandarmii pe străzi dacă personalul medical este trimis fără protecție în linia întâi” – Dumitru Lupescu

Criza va trece și vom avea mulți invitați în „Procesul etapei”, dar soluția pentru România este clară:
– Depolitizarea totală în sănătate, învățământ și administrație locală
– Promovarea competențelor
– Toleranță zero la hoție

Multă sănătate tuturor!”

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here