Ce masuri a mai luat Primaria comunei Paulesti

0
252

COVID-19: Ce masuri a mai luat Primaria comunei Paulesti, în contextul declarării stării de urgență. Ziarul de Ploiești vă prezintă ultimele noutăți. 

În primul rând, administrația locală a limitat accesul în clădire și a instalat un cort în față.

Toți cei care vin la Primăria Păulești după adeverințe, certificate fiscale, documente de la urbanism, secretariat sau de la achiziții completează o cerere în cort, unde există o masă și scaune.

În sediul administrației intră doar câte o persoană, la casierie, și atât. Nu are voie să stea mai mult de 5 minute, apoi este rugată să părăsească incinta, care este dezinfectată.

Pentru că starea de urgență prevede măsuri speciale, Primăria Păulești a înștiințat toate restaurantele, hotelurile, cafenelele etc. că nu mai pot desfășura activități cu clienții, dacă nu au servicii drive-in sau livrare la client.

De asemenea, au fost suspendate toate activitățile culturale, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau de jocuri de noroc.

Cabinetele medicale din cele trei sate au fost înștiințate că toți locuitorii comunei care se întorc din străinătate, din zone cu epidemie extinsă (zone roșii) de coronavirus, trebuie duși în carantină, iar cei care vin din zone cu extindere limitată (galbenă) – în autoizolare la domiciliu. Ambele categorii trebuie verificate timp de 14 zile, iar medicii de familie au și această obligație, alături de Direcția de Sănătate Publică și de poliție.

Primăria Păulești a precizat pentru Ziarul de Ploiești că nu mai monitorizează numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu, dar poate primi, la nevoie, sesizări din partea localnicilor, pentru a anunța alte autorități.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here