Raed Arafat preconizeaza masuri noi in lupta contra COVID-19

0
450

Raed Arafat preconizeaza masuri noi in lupta contra COVID-19. România trece, din acest punct de vedere, la scenariul 2, care prevede între 25 și 100 de cazuri.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a spus, marți seara, că după întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență, care va avea loc miercuri, vor fi anunțate măsuri suplimentare pentru a se împiedica răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

„Mâine (miercuri – n.red) vom veni cu măsuri în plus. Nu le pot spune. Trebuie să ne întâlnim miercuri, în Comitet pentru Situații de Urgență și vom stabili. (…) Se poate ajunge temporar la limitarea adunărilor publice”, a spus Arafat, la Antena 3.

Astfel, România se va adapta măsurilor preconizate în Scenariului 2. Conform autorităților, primul scenariu se aplică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, iar următorul – între 25 și 100 de persoane.

În prezent, în România sunt 29 de bolnavi de coronavirus și situația evoluează de la oră la oră.

UPDATE: Autoritățile vor extinde, de miercuri dimineața, lista „zonelor roșii” pentru a include nordul Franței și Madridul, unde au fost înregistrate multe cazuri de coronavirus. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, la Digi24.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here