PSD Prahova la un pas de a lasa un nume „cu greutate” in afara listelor pentru parlamentare/Filipestii de Padure si Baicoi ii poate pune stop carierei politice fostului ministru al Mediului

0
407

(Preluare National – Catalin Tache):
”Noua DNA” are nevoie ca de aer de orice fel de flagrant -numai flagrant să fie!- pentru ca operațiunea de spălare a imaginii structurii odată cu surprinzătoarea propulsare a ”incolorului” procuror sălăjean Crin Bologa să aibă barem ceva sorți de izbândă… Numai că dacă Sorina Pintea ar fi ascultat sfaturile despre care există informații că le-ar fi primit și ar fi făcut o scurtă plimbărică până în Ungaria vecină, ca să primească acolo mărțișorul sau ce o fi fost de fapt în misterioasa punguță de cadouri, DNA nu s-ar mai fi putut împăuna nici măcar cu acest controversat prim ”scalp” pesedist de după reluarea de facto a activității după ”ușuirea” și a ”ultimului mohican” Călin Nistor din fruntea sa. Mai ales că după cum bine se știe la vârful sistemului, de ceva vreme, mai ales ”falanga ardeleană” a clasei politice românești respecta cu sfințenie cutuma de a își rezolva aspectele financiare ale diverselor înțelegeri subterane prin scurte vizite în Ungaria.

Mai nou, șpaga se servește la Cafe Schwartzenberger
Numai că acest lucru nu mai este posibil, informațiile intrate în posesia noastră arătând că denunțătorii de serviciu controlați de sistem au primit indicația expresă de a nu mai accepta sub nicio formă darea șpăgii peste graniță, ci doar în locații ”sigure” din România, în care să poată fi instalată tehnica de interceptare dinainte. Pentru că, da, din câte se pare ”prigoana” va fi reluată, numai că de această dată se va încerca să se meargă doar la punct ochit, punct lovit, pentru ca DNA să-și poată demonstra eficiența. Strategie care în fond și la urma urmei nu numai că nu este deloc ilegală sau greșită, ba este chiar binevenită! Numai că, spre alerta anumitor structuri contrainformative, deja există ”suspiciuni rezonabile” că s-ar recurge la un dublu standard. Prin care oamenii politici, de afaceri sau cei din sistem agreați au fost atenționați ca, dacă vor ”să se bronzeze” în continuare la ”Soarele Puterii”, să nu mai miște nici un leu în România, ci doar la Viena! Acolo unde se poate lua și da șpaga în liniște, fără riscul ca fie și întâmplător vreo altă structură să strice cumva jocurile adevăraților băieți deștepți ai sistemului. Și uite cum ”concurenței” nu i-a rămas decât să identifice și să monitorizeze ”pentru vremuri mai bune” trei dintre locațiile preferate pentru ”închiderea cercului” șpăgii date pentru contractele din România : Cafe Schwartzenberger, barul Hotelului Intercontinental și grădina Spitalului Wiener Privatklinik, toate din capitala Austriei!
La noi se arestează medicii, în Viena se dă paraîndărătul chiar în curtea spitalului WPK

Doar cu tehnică!

Uite de ce nu mai ajung unii la DNA…
Artizanii păstrării Direcției Naționale Anticorupție drept vârful de lance al luptei statului român cu rămâne de văzut cine au reușit deja să scoată structura din corzile unde fusese băgată odată cu decaparea Laurei Codruța Kovesi. Iar acum poate fi declanșată operațiunea de resetare a activității, pentru a se putea demonstra public că ”noua DNA” lucrează nu doar pe ”denunțuri de serviciu”, ci și cu probe indubitabile precum organizarea de flagrante și interceptări prin care se pot prezenta instanțelor de judecată ”dosare beton”. Drept urmare, ”băieții de la tehnic” au băgat ore suplimentare din greu în ultima vreme, ”blindând” cu microfoane și camere video birourile de pe ”lista neagră” a celor despre care există informații că nu se mai pot opri din ”circuitul șpăgii” și deci este doar o chestie de timp până ce o vor comite din nou. Astfel că după mulți ani de zile, ultimele dosare spectaculoase din ultima vreme au fost însoțite și de interceptările realizate cu tehnica ambientală sau cea purtată de denunțători…
Băgați coronavirusul!

Barul Hotelului Intercontinental, tot mai frecventat de ”turiști” români de o zi
Bineînțeles că denunțătorii s-au plâns ca nu cumva ”țintele” să devină bănuitoare în cazul în care nu se mai duc în Ungaria vecină ca să le predea ”tainul” stabilit. Însă ei au primit indicația să bage la înaintare ”coronavirusul” și să motiveze că măsurile draconice luate la frontieră în ultima vreme ar îngreuna atât trecerea sumelor de bani cash, plus că o identificare ulterioară a traseului ar fi astfel mult mai lesnicioasă. Și schema pare să fi mers din plin! Ca și în celelalte cazuri, a celor care ”au aflat” că în perioada următoare ar fi bine să nu mai accepte nicio ”atenție” în țară, astfel că aceștia deja au luat calea Vienei. Acolo unde de altfel a fost înregistrată o creștere semnificativă a întâlnirilor ”întâmplătoare” a diverși demnitari sau afaceriști români, care fac discrete schimburi de ”mărțișoare” sau alte ”suveniruri” în locații precum Cafe Schwartzenberger, la barul Hotelului Intercontinental și chiar în jurul spitalului unde se tratează mii de pacienți români, Wiener Privatklinik. Acolo unde se dau și se iau șpăgile, părțile implicate plecând apoi liniștite în România, aici demnitarii sosiți de la Viena neavând nicio jenă de a urla ca din gură de șarpe împotriva ”corupției generalizate”. Iar tupeul lor este dat desigur și de faptul că protecția sub care acționează este una sigură, din moment ce este absolut imposibil ca vreo structură de urmărire penală să organizeze vreun flagrant în Viena. Mai ales atunci când fapta este comisă între cetățeni români, fără nicio implicare a vreunei entități austriece. Iar dacă s-ar încerca barem monitorizarea ”tranzacției”, implicațiile diplomatice aferente ar fi prea mari pentru ca vreo structură de la noi să ceară organizarea vreunei comisii rogatorii sau permisiunea de a acționa cu propria tehnică. Astfel că ”ordinul pe unitate” al adevăraților băieți deștepți din sistem este ”șpaga se ia doar la Viena”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here