Tribunalul din Covasna disprețuiește drapelul național al României

0
286

Foto cu caracter ilustrativ

Tribunalul Covasna a respins joi, 27 februarie, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, împotriva primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, în cazul drapelului României de pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe.

În luna decembrie 2018 ADEC l-a acționat în judecată pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, pentru a-l obliga să rearboreze drapelul național al României pe turla primăriei, după ce în anul 2015 edilul a îndepărtat acest simbol național arborat timp de 20 de ani pe turla primăriei.

Inițial, Tribunalul Covasna și-a declinat competența în favoarea Tribunalului București, care l-a rândul său și-a declinat și el competența. În final, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Tribunalul Covasna este instanța competentă să judece fondul acestui dosar.

Având în vedere obiectul acestui dosar și implicațiile sale ADEC a solicitat public, în anul 2019, conducerii Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Prefecturii Covasna și Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș să se implice în acest dosar însă aceștia au refuzat.

Sentința Tribunalului Covasna pe scurt (detalii aici): „ Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), prin reprezentant legal Dan Tanasă, în calitate de preşedinte, în contradictoriu cu pârâtul primarul municipiului Sfântu Gheorghe. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs care se va depune la Tribunalul Covasna, în termen de 15 zile de la comunicare”.

ADEC așteaptă comunicarea sentinței Tribunalului Covasna pentru a analiza posibilitatea de a ataca sentința în cauză.

FOTO: Drapelul României a stat arborat timp de 20 de ani pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe, fiind îndepărtat în 2015 în mod abuziv de primarul Antal Arpad/Agerpres

Sursa: Dan Tanasă Blog

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here