Amendă usturătoare și lemn confiscat, în urma controalelor la o societate din Tarcău

0
483

În urma verificărilor efectuate la o societate cu profil silvic, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au confiscat valoric peste 1.600 de metri cubi material lemnos, în valoare de 472.217,34 de lei.

La data de 27 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice în cooperare cu reprezentanții Gărzii Forestiere și Direcției Silvice Neamț au efectuat verificări la o societate din Tarcău, cu obiect de activitate în domeniul silvic.

Astfel, polițiștii au stabilit faptul că operatorul economic ar fi deţinut, la data de 27 noiembrie 2019, un volum de 1.622,74 mc. lemn rotund de esenţă răşinoase, fără provenienţă legală. Din verificări a reieșit și faptul că societatea de profil nu ar fi deţinut registru de intrări – ieşiri pentru spaţiul de depozitare a materialului lemnos.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că reprezentanţii societăţii nu ar fi respectat obligaţia de verificare a veridicităţii codului unic cu ocazia recepţionării materialelor lemnoase în depozitele din Bicaz şi Tarcău.

Pentru încălcarea dispozițiilor legale în domeniul silvic, societatea comercială a fost sancționată conform prevederilor Legii 171/2010 R privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în cuantum de 25.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare valorică a 1.622,74 mc. lemn rotund de esență răşinoase, în valoare totală de 472.217,34 de lei.

Asigurarea integrității fondului forestier reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, care, prin structurile sale specializate, întreprinde periodic activități pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Sursa: ZiarBicaz.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here