Pernele ii ajuta pe pacienti!  

0
122

Este un lucru bine cunoscut de catre toata lumea ca pacientii nu reusesc sa doarma foarte usor, mai ales dupa ce au suferit o operatie sau daca sunt imobilizati la pat. De aceea, se recomanda pernele speciale care sa ofere un suport confortabil pentru zona lombara si cervicala.

Pe site-ul articoleortopedice.ro se gasesc o multime de perne medicale de foarte mare calitate, la preturi convenabile. Produsele de pe site nu sunt destinate doar clinicilor si spitalelor, ci si utilizarii din mediul casnic.

De exemplu, perna coccis + perne lombare  sunt produse ideale pentru cei care petrec ore multe in fata calculatorului la birou.

Sunt ideale pentru cei care sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale, persoanelor care stau foarte mult in masina (soferi, curieri, taximetristi), persoanelor care nu pot mentine o pozitie corecta a corpului. Aceste perne medicale pot fi folosite ca perne pentru scaunul de la birou sau perne pentru scaunul din masina.

Utilizand aceste perne pentru scaun, va veti simti confortabil pe orice scaun. Forma acestor perne va ajuta sa va pastrati pozitia normala si corecta a coloanei vertebrale, astfel nu veti mai avea tensiuni musculare sau dureri de spate. De asemenea, tot la fel de importante sunt si cele din categoria de perne scaun masina apreciate de catre soferii care pot parcurge si 12 ore la volan.

Cand mergeti intr-un magazin de specialitate nu va indreptati atentia catre pernele ieftine, intrucat nu veti face nicio economie. Alegand un produs de proasta calitate veti intra intr-un cerc vicios, care va duce la aparitia durerilor, cu vizita la medic si administrarea de analgezice, toate acestea reprezentand o cheltuiala mai mare decat cea prevazuta pentru o perna de calitate.

Pernele existente in comert se pot clasifica in trei categorii in functie de umplutura. Cele pe baza de fulgi si pene sunt placute la atingere, putand sa isi modifice usor forma in functie de pozitia arborata. Pernele cu umplutura din fibre prezinta o elasticitate mai ridicata in comparatie cu cele care contin umplutura naturala (pene, fulgi). In ultimii ani, in magazinele de specialitate a aparut o gama larga de perne ergonomice cu memorie. Acestea prezinta avantajul ca se pot mula pe curbura fiziologica a gatului.

O perna buna de dormit trebuie sa iti mentina capul in linie dreapta cu spatele si cu coloana vertebrala, indiferent in ce pozitie dormi. Stim ca nu toti avem aceasi pozitie de dormit, si din acest motiv fiecare trebuie sa isi aleaga perna cea mai buna pentru el, in functie de stilul de dormit pe care il are.

Daca dormi pe spate este recomandata o perna cu consistenta medie spre ferma si nu foarte groasa, deoarece perna trebuie sa iti mentina pozitia capului in aliniament si nu nu cu capul inclinat spre fata (barbia sa nu vina spre piept). Diferenta principala intre o perna pentru cei care dorm preponderent pe o parte si cei care dorm preponderent pe spate este data de grosimea pernei (pentru spate este mai subtire), si ulterior de moliciunea ei (usor mai moale pentru spate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here