Al treilea cel mai longeviv om de pe glob este prahovean

0
259

Al treilea cel mai longeviv om de pe glob este prahovean. Dumitru Comănescu a împlinit 111 ani și 3 luni, fiind născut pe 8 noiembrie 1908.

Mai bătrâni ca prahoveanul care a copilărit în comuna Provița de Jos mai sunt doar japonezul Chitetsu Watanabe, care va împlini luna viitoare 113 ani, și britanicul Robert Weighton, născut pe 29 martie 1908.

Dumitru Comănescu este din județul Prahova, dar trăiește de multă vreme în București.

A fost inginer agronom și unul dintre cei mai valoroși fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisești.

Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai mari matematicieni, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în lumea cercetării plantelor.

A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat timp de 70 ani: în 2003 făcea ultima expertiza fitopatologică.

La vârsta de 86 de ani s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, aşa încât şi-a prelungit activitatea.

Localnicii din Provița de Jos îl cunosc ca “nea Mitică” și spun că secretul lui a fost consumul de produse naturale, în special lapte și miere.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here