COD GALBEN HIDRO: posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE

0
348

COD GALBEN HIDRO:

Între 04.02, ora 14 – 05.02, ora 24: scurgeri de pe versanți, viituri rapide pe râurile mici, creșteri de debite, posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE.

În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a unei atenționări COD GALBEN de precipitații abundente, intensificări ale vântului și ninsori viscolite care vizează și județul nostru, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

 Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

 Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.).

 Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here