Anunt transant privind pozitionarea ziarului Incisiv de Prahova la alegerile locale

0
483

Ciolacu și Orban pare că au căzut în sfârșit de acord. Cel puțin în privința alegerilor locale, a anticipatelor și a datelor acestora, susține DC news.

„Pe data de 21 iunie 2020 urmează să avem alegeri anticipate, împreună cu alegerile locale într-un singur tur de scrutin. În spatele ușilor închise, se pare că a avut loc o negociere între Marcel Ciolacu și Ludovic Orban pentru anticipate și alegeri locale într-un singur tur, iar președinții Consiliilor Judeţene vor fi aleși tot prin vot direct, la fel ca în prezent“, scriu jurnaliștii sursei citate.
În acest sens, pentru a putea fi dat startul anticipatelor, moțiunea împotriva Guvernului Orban va trece.
Avantajul pentru PNL în această negociere este că Ludovic Orban va rămâne premier interimar, dar va conduce un Guvern care nu va mai putea da ordonanțe. În urma picării a încă două guverne în Parlament vor putea fi alegeri anticipate.
Acestea ar urma să aibă loc pe 21 iunie, împreună cu alegerile locale care se vor desfășura tot într-un singur tur.
Tot în avantajul PNL, partidul va fi favorizat de anticipate, întrucât dacă ar aștepta până la alegerile la termen ar pierde electorat.
De cealaltă parte, în ecuația anticipatelor, PSD speră ca în anticipate să atingă 30%, un scor onorabil care îi va da posibilitatea să facă o opoziție puternică.
Batalia politica se va purta de doua ori…
In urma numeroaselor „oferte” privind sustinerea unui candidat sau altul la functia de primar in urbea noastra (cei care spera sa fie nominalizati si/sau care cred ca au fost nominalizati de formatiunile lor politice), dupa o sedinta extinsa a conducerii cu toate redactiile ce fac parte din grupul nostru de presa s-a decis sa ne implicam in campania electorala in favoarea unui om, nu in favoarea unui partid politic, PRO BONO!
Andrei Volosevici s-a născut pe 26 martie 1976 în Ploiești. De profesie avocat, membru încă din anul 2000 al Baroului Prahova, Volosevici a ocupat funcția de primar al municipiului Ploiești în perioada anilor 2008-2012.
În anul 2008, Andrei Volosevici devine primar al municipiului Ploiești, învingându-l pe contracandidatul său, Daniel Savu (PSD). Patru ani mai târziu, Volosevici devine senator al României, iar în septembrie 2016 depune la Senat o inițiativă legislativă care ar permite numirea în funcțiile de directori și directori adjuncți din ministere, instituțiile administrației centrale și locale, a unor oameni numiți direct de partide, fără concurs, pe baza “încrederii personale” și “aprecierii” morale și profesionale, potrivit Adevărul.ro.
La acea vreme, Volosevici a spus că ”propunerea legislativă dă posibilitatea formaţiunilor politice de la guvernare, prin reprezentanţi ierarhici, dar şi primarilor, să numească transparent, în posturi importante pentru îndeplinirea obiectivelor asumate politic, public, acele persoane pe care le apreciază din punct de vedere moral şi profesional, având în vedere că acestea vor acţiona cu bună-credinţă şi eficienţă în exercitarea atribuţiilor”.
Deci, Volosevici a fost primar al Ploieștiului în perioada 2008-2012 din partea Partidului Democrat Liberal (PDL).
În 2012 a pierdut primăria Ploiești în favoarea lui Iulian Bădescu dintr-o si printr-o decenta si o puritate rar vazuta la un om politic
„Din culisele acelor vremuri…”
Volosevici a refuzat sa faca contestatie (cu toate ca avea date certe ca contracandidatul sau avea cca 1800 de voturi in fata, voturi obtinute „aiurea” sa nu ne referim la penal).
Cu decenta sa caracteristica, Volosevici a refuzat total sa faca o contestatie care i-ar fi adus cu siguranta mandatul de primar, si va rugam sa ne credeti ca stim ce dezvaluim…
Tot datorita caracterului sau vertical, omul Volosevici se afla parca intr-un fel de „silenzio stampa” lasand pe cei de la PNL sa isi faca singuri „cartile”…
La ora actuala, indiferent ce zic sau dezvaluie oameni politici si/sau ziare locale exista doua si/sau trei variante de lucru:
a) Andrei Volosevici va fi candidatul PNL pentru functia de primar al urbei noastre, sens in care se va inscrie in PNL iar actualul primar (Adrian Dobre) ar candida pentru Parlamentul Romaniei -Doamne Ajuta! Promitem ca il sprijinim si pe dansul PRO BONO doar sa scape administratia locala de acesta;
b) Andrei Volosevici va candida independent;
c) Andrei Volosevici va candida independent dar sustinut de alte formatiuni politice.
Cert este ca omul Andrei Volosevici va candida pentru un nou mandat de primar al Municipiului Ploiesti!
Interesele urbei înainte de toate – Andrei Volosevici, primarul reformist al Ploiestiului
De ce tocmai Volosevici, ar putea întreba cititorul mai puţin familiarizat cu istoria urbei. Răspunsul este la indemână: a fost cel mai bun primar al Ploiestiului. Iar în urma mandatului sau a lăsat în urmă o moştenire greu de uitat, propunând, prin realizările şi spiritul său, un exemplu de urmat pentru toţi care păşesc în urma sa. Aceste realizări pot fi văzute la tot pasul şi in zilele noastre. A fost primarul care a ridicat Ploiestiul în rândul oraşelor moderne ale Europei Centrale.
Intenţia noastră este să arătăm că nu este o raritate ca un funcţionar public să devină demn de stima concetăţenilor săi. Nu ne propunem nici să prezentăm în detaliu concepţia administrativă, urbanistică a primarului Volosevici. Este de ajuns sa reamintim moştenirea pe care ne-a lăsat-o din primul sau mandat.
Dacă este adevărat că liderul unui oraş este şi politician în acelaşi timp, iar ca politician este omul momentului, atunci Volosevici a fost si este personalitatea remarcabilă a unui moment istoric de excepţie. Cariera sa a curs într-o perioadă de creştere şi dezvoltare a oraşului, insă nici acest om excepţional al acestei perioade nu putea realiza mare lucru fără sprijinul colaboratorilor şi al cetăţenilor pe care i-a păstorit. Exagerând puţin, am putea afirma că Volo’ a fost primul demnitar ploiestean care a dorit şi a reuşit să muncească în echipă în timp ce, intransigent, aştepta de la toţi cu care colabora să aibă în vedere înainte de toate interesele comunităţii, ale urbei.
Şi pentru prezent şi pentru viitor. Iar decizia în cunoştinţă de cauză poate fi susţinută doar de aceia care sunt în temă cu trecutul şi specificitatea oraşului şi a locuitorilor săi. Cel care crede că aparţine de această comunitate prin trecut, prin familie, dar şi prin muncă şi viitorul pe care şi-l propune. Altfel spus, se identifică cu acest spirit al oraşului care decurge din trecutul său.
Un om al soluţiilor realiste, demne si legale, asta va sustine ziarul Incisiv de Prahova (pro bono), indiferent de decizia luata de acesta sau alte partide politice. (Cristina T.).

N.R – Am facut aceasta precizare necesara chiar daca aceasta ne va aduce „oprobriul” unor prieteni din alte partide politice si/sau cititori. Am criticat si/sau vom critica derapajele partidului de guvernamant (in cazul de fata PNL) dar asta nu are nimic de a face cu omul Andrei Volosevici.
Forma corectă a acestui neologism este „oprobriu” şi nu „oprobiu”, aşa cum mulţi ar putea fi înclinaţi să creadă. Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române (DEX), oprobriu înseamnă: „dispreţ, dezaprobare prin care societatea condamnă fapte socotite nedemne sau oameni care săvârşesc astfel de fapte”. Termenul provine din franţuzescul „opprobre”, unde la rândul lui a fost împrumutat din latină: „opprobrium”. Indiferent de limbă însă, cuvântul îşi păstrează înţelesul.

Articolul Anunt transant privind pozitionarea ziarului Incisiv de Prahova la alegerile locale apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here