Program de vizită suspendat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

0
456

Foto: Spiaam Miercurea Ciuc

Pentru protejarea pacienților și a personalului angajat, având în vedere faptul că suntem în plin sezon gripal și numărul cazurilor de gripă este în creștere atât la nivel județean cât și național, suprapus peste situația globală privind infecția cu coronavirusul 2019-nCoV, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc suspendă vizita aparținătorilor pe secțiile spitalului începând din 30 ianuarie 2020, transmite conducerea spitalului.

În cazul în care accesul vizitatorului este absolut necesar, se vor aplica măsurile de protecție corespunzătoare, de exemplu purtarea măștii de protecție, realizarea igienei mâinilor, etc.

Conducerea spitalului cere înțelegerea pacienților și aparținătorilor.

„Luarea acestei măsuri este indispensabilă pentru protecția pacienților noștri, pentru cei cu afecțiuni grave prezintă un risc major infectarea cu virusul gripal. Trebuie să avem în vedere acest lucru” – a subliniat dr. Konrád Judit, managerul spitalului.

Pe Secția de Boli Infecțioase a spitalului în momentul actual sunt tratați 13 pacienți infectați cu virusul gripal, trei cazuri au fost confirmate în laborator, în celelalte cazuri s-au folosit testele rapide pentru confirmarea virusului de gripă. Cei mai mulți pacienți sunt copii, iar în majoritatea cazurilor îmbolnăvirile nu sunt de formă gravă.

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here