Primaria Paulesti a lansat licitatie pentru extinderea canalizarii

0
272

Primaria Paulesti a lansat licitatie pentru extinderea canalizarii pe strada Tabaci. Contractul urmează să fie semnat după finalizarea procedurii.

Este o lucrare de anvergură, care prevede extinderea rețelei de canalizare existente în satul Păulești.

Licitația care a respectat regula procedurii simplificate a fost ținută pe SEAP, la sfârșitul anului trecut.

Administrația locală intenționează să ajute aproximativ 152 de localnici să aibă acces la una dintre utilitățile atât de necesare.

Contractul a fost evaluat la suma de 876.467 lei.

Adminitrația locală a precizat că “Se propune realizarea unei retele de canalizare ce va cuprinde: Canal menajer gravitational PVC D250, L=670m, Camine de vizitare 27 buc., Racorduri individuale PVC D160, 38 racorduri individuale. Investitia are urmatoarele aspect favorabile: Se completeaza un sistem de canalizare centralizat, usor de monitorizat privind evacuarea apelor uzate din gospodariile populatiei din satul Paulesti. Se evita evacuarea, in stratul freatic, apelor uzate rezultate in gospodarii, prin asigurarea posibilitatii de racordare a tuturor locuitorilor la un sistem centralizat de canalizare. Protejeaza solul si stratul freatic prin eliminarea closetelor uscate si a puturilor absorbante. Creste nivelul de atractivitate a zonei din punct de vedere al atragerii de investitii. Creste calitatea vietii in mediul rural prin imbunatatirea standardelor de confort. Apele uzate se evacueaza prin canalizare in statia de epurare, de unde dupa epurare sunt evacuate in paraul Dambu, Toate lucrarile conduc in final la ecologizarea zonei si la cresterea gradului de confort hidroedilitar al locuitorilor si in final micsoreaza decalajul dintre sat si oras.

Ziarul de Ploiești


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here