Un alt spital în centrul unui scandal

0
1002

Deputatul Emanuel Ungureanu cere control la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, după ce a primit imagini în care apar infirmiere ce spală pereții cu mopul murdar. În replică, reprezentanții Spitalului spun că luni a fost chemată conducerea firmei de curățenie pentru a da explicații.
„Imagini obișnuite din Spitalul Bagdasar Arseni din București! Infirmierele mânjesc pereții cu mopuri jegoase după ce au întins mizeria și pe culoare. Cu aceleași instrumente infecte se face așa zisa curățenie și prin saloane. Este imperios necesar ca Ministerul Sănătății să mobilizeze urgent resursele necesare pentru ca în spitalele României să fie instruite infirmierele cu reguli de igienă draconice. Jegul gros pe care l-am documentat în vizitele neanunțate prin zeci de spitale românești, în acești ultimi 3 ani, dovedește că foarte multe infirmiere, ori nu știu cu ce să facă curățenie, ori nu au cu ce, ori nu știu cum, ori nu contează pentru că s-au angajat pe pile, ori toate la un loc”, a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.
Ungureanu a precizat că imaginile i-au fost transmise de o persoană martoră la activitatea infirmierelor. Deputatul cere ca DSP București să demareze un control.
La rândul lui, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar-Arseni”, Florin Bica, a precizat la Digi24 că
„Nu o văd zilnic (situația, n.r.). Firma cu care spitalul are contract pentru curățenia spațiilor publice are niște condiții de îndeplinit. Este verificată de către directorul de îngrijiri și sunt verificate de asistente șefe. (…) Legat de aceste imagini, fără discuție că managementul spitalului a convocat conducerea firmei pentru a clarifica aspectele prezentate. Faptul că se curăță pereții cu un mop e datorat acoperirii pereților cu linoleum antistatic, iar din imaginile pe care le-am văzut, holul este un hol intens circulat, fiind cel din zona de acces în spital și în zona UPU și zona de asteptare pentru radiologice. În zona respectivă circulă doar persoane civile, nu pacienți”, a spus Florin Bica.
Purtătorul de cuvânt a mai precizat că în imaginile pe care le-a primit nu a observat că infirmierele care spălau pereții au folosit mopul și pentru podea: „Nu văd drumul de la podea la perete. Nu contest că nu ar exista. Dacă există, mai departe, acest lucru se traduce în sancțiuni”. (R.C.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here