Premierul, luat de guler: „Eşti un idiot, amice!”

0
400

Nervi întinși la maximum în rândul salvatorilor din Australia, țară care se confruntă cu incendii devastatoare. Premierul australian Scott Morrison a fost criticat dur de pompieri.
Un pompier, Paul Parker, în vârstă de 57 de ani, l-a insultat de-a dreptul pe şeful guvernului.
Pomierul a explicat, chestionat de AFP, că este „consternat” de acţiunile guvernului, „în special de Scott Morrison”.
Ascultându-l pe premier spunând că mii de pompieri voluntari vor să vină pe teren pentru a se lupta cu flăcările, Parker a izbucnit furios: „Eşti un idiot, amice!”, a declarat el pentru AFP ca şi cum s-ar adresa premierului. „Vino pe teren să vezi ce îndurăm. Nu ai nicio idee, tipule. Guvernul nu are nicio idee”.
Potrivit acestuia, pompierii îşi „pun viaţa în joc” pentru a stinge flăcările.
„Asta ne place să facem, prietene, să ne punem viaţa în joc. O fac pentru vecinii mei, pentru satul Nelligen şi pentru australieni. Nu o fac pentru Scott Morrison sau pentru vreun ticălos din Guvern”, a continuat el ironic. (VIDEO AICI)
Şeful serviciilor rurale de pompieri din Noul Wales de Sud, Shane Fitzsimmons, a criticat şi el duminică modul în care guvernul comunică, declarându-se „dezamăgit” să afle prin intermediul presei deciziile anunţat sâmbătă de Morrison care a chemat 3.000 de rezervişti militari pentru a-i ajuta pe pompieri.
Fitzsimmons a denunțat o lipsă „elementară de curtoazie profesională” atunci când premierul a spus că ziua de sâmbătă a fost „foarte, foarte aglomerată”, afirmând că acest lucru nu a fost „satisfăcător”.
În urmă cu câteva zile, un pompier a refuzat să-i strângă mâna premierului în timpul unei vizite pe teren. (I.R.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here