Provocare pentru extremiștii din zona Harghita

0
112

Niște nenorociți, au murdărit plăcuța bilingvă de la intrarea în Odorheiu Secuiesc acoperind denumirea în maghiară. Oricine ar fi cei care au făcut acest lucru ar trebui depistați și sancționați exemplar pentru ca astfel de provocări să nu se mai întâmple.

Opinia noastră este că cei care au făcut această faptă sunt maghiari și vă vom spune și de ce avem această opinie. Acțiunile de acest gen făcute de extremiștii români diferă foarte mult de cele făcute de extremiști maghiari.

Când extremiștii români fac un astfel de gest, acesta apare public prima dată pe grupurile de extremiști români, unde autorii mizeriei se laudă direct sau indirect cu ceea ce au făcut. În cazul de față pozele și dezbaterile au apărut în zona de grupuri maghiare unde era incitată populația maghiară.

Când un român face așa ceva el simte nevoia sa se laude ca un prost și să fie apreciat de alți români și trimite către presă poze cu ce a făcut el. De aceasta data nu am primit nimic.

Când un român prost atacă un simbol maghiar o face cu mult dispreț distrugând cât mai mult, iar astfel de situații sunt rare. În cazul de față denumirea în maghiară a fost acoperită superficial. De regulă, prostul român stă acolo și consuma o găleată de vopsea sa facă treaba ”bine”.

Extremiștii maghiari când fac ceva, sunt mult mai deștepți și mai bine organizați. Ei nu se laudă, nu trimit la presă și nu se deconspiră, sunt uniți.

Nu în ultimul rând avem cunoștință de alte astfel de provocări făcute în trecut la ordinul unor politicieni maghiari ca să pară că românii au ceva cu ei și să obține astfel motiv de scandal. Un lucru oarecum logic deoarece politicienii maghiari nu prea au cu ce să iasă în fața propriului electorat. Nu au atras investiții în zonă, nu au creat locuri de muncă, nu spitale, nu șosele, nu au făcut nimic decât să se îmbogățească ei personal și dacă nu ar mai fi astfel de scandaluri nu ar avea cu ce să țină aproape electoratul maghiar.

Încheiem prin a repeta că oricine a făcut acest lucru trebuie pedepsit, dar sfătuim populația maghiară din Harghita să nu răspundă la astfel de provocări care e posibil să nu fie făcute de români ci chiar la ordinul politicienilor lor care cauta scandal fiind speriați de alegerile anticipate sau de cele în două tururi. Politicienii maghiari sunt la fel de mincinoși și nesimțiți ca și cei români. Oricând și unii și alții sunt gata să instige românii contra maghiarilor și invers doar ca să aibă ei motiv să iasă public și să facă scandal.

99% dintre români nu au nimic cu maghiarii și 99% dintre maghiari nu au nimic cu românii. ACESTA ESTE SINGURUL ADEVĂR! Restul sunt instigări și provocări.

Iosub Robert

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here