4,25 milioane de lei pentru Miercurea Ciuc: contracte de finanțare semnate

0
456

Foto cu caracter ilustrativ

În data de 23 decembrie au fost semnate contractele de finanțare a două proiecte cofinanțate din fonduri europene: proiectele „Reabilitarea Grădiniței Micimackó” și „Finalizarea lucrărilor începute la Liceul Tehnologic Kos Károly: Atelier” au o valoare totală de 9,05 milioane de lei, iar Programul Operativ Regional asigură un sprijin financiar de 4,25 milioane de lei, transmite Primăria Miercurea Ciuc.

 

Pentru extinderea clădirii grădiniței Micimackó și instalarea unei scări exterioare, respectiv pentru reabilitarea termică și dotarea grădiniței cu mobilier nou, ADR Centru asigură o valoare nerambursabilă de 2,59 milioane de lei. Diferența de aproape 150 mii lei reprezintă cheluielile autorității locale.

O solicitare mult mai mare pentru bugetul local de venituri și cheltuieli va însemna finanțarea celui de al doilea proiect: „Finalizarea lucrărilor începute la Liceul Tehnologic Kos Károly: Atelier care are o valoare totală de 6,30 milioane de lei, iar sprijinul european este de „numai” 1,65 milioane de lei, restul sumei fiind asigurat din bugetul local. După finalizarea proiectului, elevii liceului tehnologic cu profil de construcții vor avea un atelier modern, dotat corespunzător.

 

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here