Sportivii cu handicap din Constanța au fost premiati la Sarbatoarea bradului

0
268

Marti, 17 decembrie 2019, membrii Asociatiei Judeteane Constanta a Sportului pentru Persoanele cu Handicap au participat la Sarbatoarea Bradului, ocazie cu care cei mai merituosi sportivi au fost premiati cu trofeele de final de sezon, pe fiecare ramura sportiva, dar si cu echipament sportiv, care sa le aduca noi performante in anul 2020.

De Asemenea, prin bunavointa asistentilor sociali de la Directia Generala de Asistenta Sociala Constanta (SPAS), 70 de beneficiari, atat din randul AJCSPH, dar si alte persoane cu handicap din Constanta, inscrisi pe listele Clubului din Tomis 3 au primit pachete alimentare specifice Sarbatorilor de iarna.

S-au recitat poezii, s-au facut urari pentru anul ce bate la usa, s-au cantat colinde. Patruzecisicinci de copii proveniti din Campusul social Henri Coanda, dar si din randul rudelor membrilor asociatiei au primit cadouri constand in jucarii, carti, dulciuri, mingii etc. De asemenea, au fost premiati 30 de copii de la Liceul de Arta I. N. Roman din Medgidia, coordonati de profesorul Daniel Mititelu, care an de an au incantat asistenta pe 3 decembrie, cu ocazia Zilei Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Toate cadourile pentru cei mici au fost oferite prin mobilizarea elevilor de la Liceul International de informatica Constanta.

Dar sa vedem care au fost cei mai valorosi sportivi cu handicap din Constanta in anul 2019.

Trofeul de final de sezon la disciplina tenis de masa simplu i-a revenit lui Banciu George, in timp ce trofeele la dublu au fost adjudecate de Palabuiuc Raducu si Severin Bogdan. La petanque Dascalu Anisoara s-a clasat prima in clasamentul final, in timp de Toader Nicusor si-a adjudecat cupa la tenis de plaja.

La jocurile de societate premiantii au fost Ene Mitica (rummy) si Moldovan Andrei (table). Trofin Aurica si-a adjudecat trofeul de final de sezon la darts, iar Smau Luminita la tir cu arcul.

Trofeul probelor atletice i-a fost inmanat de presedintele AJCSPH, Ion Gembasanu lui Palabuiuc Raducu, in timp ce „Geamby” a primit din partea membrilor asociatiei o frumoasa cupa pentru intreaga activitate din anul 2019. De asemnea, domnului Gembasanu i-a fost inmanat un premiu omagial din partea partenerilor de la Primaria Constanta.

„Iata ca am ajuns si la final de an, prilej cu care vreau sa va felicit pentru ceea ce ati realizat de-a lungul intregului sezon competitional! Dupa cum bine stiti, misiunea noastra este sa integram persoanelor cu dizabilitati in societate prin sport, pentru ca practicarea sportului are un rol benefic atat in mentinerea sanatatii fizice si psihice a fiecaruia dintre noi, cat si in dezvoltarea personala si in comunicarea dintre oameni. Toate aceste actiuni la care am luat parte impreuna sezonul acesta n-ar fi fost insa posibile fara partenerii nostri de incredere, carora nu am cuvinte sa le multumesc: Primaria Constanta prin Directia Generala de Asistenta Sociala Constanta, gazda noastra – Centrul de zi Arka, Asociatia Sport Pentru Sanatate – coechipierul nostru in organizarea evenimentelor sportive, Directia Judeteana Pentru Sport si Tineret Constanta, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, Asociatia Impreuna pentru Viitor Constanta, Plaja Blanco din Mamaia, Asociatia Make Sense, Liceul International de Informatica Constanta. Sarbatori fericite! Sa ne revedem cu bine in noul an!”, a spus presedintele Asociatiei Judetene Constanta a Sportului pentru Persoanele cu Handicap, Ion Gembasanu.

Evenimentul a avut loc la Centrul de zi Arka (soseaua Industriala nr. 2) si a beneficiat de sprijinul Directiei Generale de Asistenta Sociala Constanta si al Liceului International de Informatica Constanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here