Erdogan i-a cerut capul degeaba!

0
89

Curtea de Apel București a respins cererea autorităților din Ankara de extrădare a profesoarei de origine turcă, ridicată din locuința sa din Capitală. Decizia poate fi atacată. Parchetul a cerut instanței respingerea solicitării de extrădare: „Din studierea mandatului apreciez ca extrădarea este cerută din motive politice și sociale, ceea ce încalcă drepturile omului. Parchetul solicita respingerea cererii de extradare”.
„Sunt foarte fericită, vreau să mulțumesc autorităților române”, a spus profesoara, după decizia instanței.
Profesoara este acuzată de către regimul lui Erdogan de terorism, „membră a unei grupări teroriste armate”, au declarat, pentru Digi24, surse judiciare.
Profesoara de origine turcă a fost ridicată din locuința sa din București, a fost dusă la Parchet, apoi la Curtea de Apel București, unde s-a discutat cererea de extrădare pe numele ei formulată de autoritățile din Ankara.
”Bușra Zeynep Șen este de doi ani profesoară de limba engleză la ICHB (Liceul Teoretic Internațional de Informatică București), iar de un an este căsătorită cu un cetățean român, Husein Ervin, care este de asemenea profesor la aceeași școală. Bușra are permis legal pentru a sta în România și nimic din activitatea ei nu justifică demersurile autorităților turce. Singura vină a tinerei profesoare de engleză este aceea că tatăl său, Turgay Șen, a fost președintele Școlilor Orizont din Republica Moldova, iar autoritățile de la Ankara continuă să îl vâneze pe acesta după ce a scăpat în martie 2018, când au încercat să îl rețină pe Aeroportul din Chișinău”, se arată într-un comunicat al ICHB transmis presei.
Un caz similar a fost cel al ziaristului turc Kamil Demirkaya aflat în România, care a fost reținut la cererea Ankarei, în scopul extradării în Turcia.
Magistrații din România au respins cererea și în cazul lui. ( Ioana Radu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here