Rezultate obținute în weekend de către jandarmii harghiteni

0
428

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii harghiteni au asigurat măsurile de ordine publică la o serie de manifestări cultural-artistice și sportive desfășurate pe teritoriul județului și au aplicat amenzi în valoare de 1.100 lei.

Jandarmii harghiteni au aplicat 2 avertismente și amenzi în valoare de 1.100 lei la Legea nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și la Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Totodată au dispus și confiscarea a aproape 8 metri cubi de material lemnos. Un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Harghita Băi, aflat în misiune, a depistat în apropierea comunei Tomești, județul Harghita, un bărbat ce transporta fără drept arbori de esență rășinoase cu ajutorul unei remorci trase de tractor.

Jandarmii au procedat la legitimarea acestuia, iar în urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul de 52 de ani, domiciliat în comuna Tomești nu avea asupra lui niciun document justificativ, iar copacii nu prezentau marcă silvică. În vederea stabilirii prejudiciului și cantității de lemn jandarmii au beneficiat de sprijinul angajaților Ocolului Silvic Regim Ciuc.

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare de 1000 lei, iar cei aproape 8 metri cubi material lemnos au fost ridicați în vederea confiscării.

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here