,,O SEARĂ DE TRADIȚII ȘI FOLCLOR”

0
797

Pe data de 11 decembrie 2019 , Asociaţia Culturală ,,Gi Rromano”-,,Suflet Rromano” – Harghita, a organizat, în parteneriat cu Primaria si Consiliul local Secuieni, a V-a ediție  a evenimentului desfășurat anual în localitatea Eliseni ,,O  Seara de Tradiţii şi Folclor”.

Scopul evenimentului a fost păstrarea identităţii rrome prin limbă şi cultură, promovarea valorilor rrome prin obiceiuri şi traditii, dar și a promovarea multiculturalitatii prin obiceiuri si folclor.

 Am reuşit să aducem împreună peste  50 de elevi rromi români din Eliseni , Săcel si Vidacutcare au prezentat momente artistice specific culturii rrome ,maghiare si române, prin dans, poezie, dar si colinde.

Spectacolul a fost precedat de o Expoziţie de fotografie – ,,10 ANI DE ACTIVITATE ,,GI RROMANO”,

Spectacolul a ținut in jur de o oră jumate,, timp in care spectatorii au putut să se familarizeze cu traditiile obiceiurile si folclor locale, prin dans, poezie și colinde.

Evenimentul s-a terminat cu  premierea si  inmânarea diplomelor de participare, cu impărtirea pachetelor cu dulciuri  pentru copiii prezenti la spectacol…

 Evenimentul organizat de către Asociația Culturală ,,Gi Rromano” şi-a atins scopul dorit prin prezenţa la spectacol a circa 200 de persoane. 

Mulţumim Primăriei si Consiliului Local Secuieni pentru sprijinul acordat, dar si tuturor oamenilor inimosi care ne-au fost alaturi in derularea acestui proiect.


Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here