PNL a reparat o mare greșeală a PSD. Eliminarea supraimpozitării contractelor part-time a fost votată de Parlament

0
426

Într-o zi, un cap pătrat de la PSD a modificat modul în care erau impozitate contractele de muncă mai mici de 8 ore. Adică, dacă aveai un angajat cu 2 ore pe zi plăteai dări la stat la fel ca la unul cu 8 ore. O aberație din cauza căreia s-au desființat locuri de muncă căci niciun angajator nu era nebun să dea 2-300 lei unui angajat care muncește 1-2 ore și pentru acești bani să plătească 800 lei, ceea ce însemna o impozitare a muncii cu 300%.

Iată că acum s-a făcut un lucru foarte bun și s-a anulat această aberație legislativă lucru pentru care guvernul PNL merită felicitat.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, 4 decembrie, eliminarea supraimpozitării contractelor part-time. Măsurile urmează să se aplice de la 1 ianuarie 2020. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial.

Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parţial se va face prin aplicarea unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.

Până la luarea acestei măsuri, angajatorii erau obligaţi să achite statului CAS și CASS la nivelul unui salariu minim brut pe ţară pentru angajaţii part-time. Măsura a fost introdusă în 2017. Practic, firmele erau obligate să plătească CAS și CASS ca pentru un salariu minim pe economie chiar dacă salariatul respectiv aveaun câștig lunar sub nivelul salariului minim brut.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here