Moțiunea „Guvernarea PNL, numele tău este austeritate”

0
173

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a anunţat luni, în plen, depunerea moţiunii simple intitulate „Guvernarea PNL, numele tău este austeritate”, îndreptată împotriva ministrului de Finanțe Florin Cîțu.
„Grupul parlamentar al PSD din Senat depune moţiunea simplă cu titlul „Guvernarea PNL, numele tău este austeritate”, a declarat Teodorovici.
”Susţin cu tărie depunerea unei moţiuni simple împotriva lui Vasile Cîţu şi împotriva austerităţii pe care o pregăteşte Guverul PNL! În acest sens, iată şi vestea bună: am propus colegilor mei din grupul PSD din Senatul României textul unei moţiuni simple împotriva lui Vasile Cîţu, intitulată «Guvernare PNL – numele tău este AUSTERITATE», depusă azi şi pe care o să o dezbatem şi o să o votăm cât mai curând în plenul Senatului”, a precizat Eugen Teodorovici.
Acesta consideră că ”PNL şi pseudo-ministrul Vasile Cîţu nu au ce căuta la guvernare şi trebuie înlăturaţi imediat”.
”Dacă mai era nevoie de vreo dovadă, iată: Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Naţională a României. Dar mai grav de atât este cât de mult a costat nota de plată pe care BNR a trebuit să o plătesacă pentru a apăra cursul de schimb, vulnerabilizat de declaraţiile lui Vasile Cîţu şi de acţiunile guvernului Orban!”, a scris, pe Facebook, Eugen Teodorovici.
Totodată, acesta a făcut referire la un comunicat al BNR conform căruia rezervele valutare internaţionale ale României au scăzut cu 1 miliard de euro în luna noiembrie.
”Dacă ne uităm cu atenţie, vedem că între 1 – 1,2 miliarde de euro (alte voci de pe piaţă spun 1,7 miliarde de euro) au fost risipite din rezerva valutară pentru a menţine cursul de schimb euro-leu sub pragul psihologic de 4.8 lei/euro! Pe termen scurt şi cât se poate de concret, atât ne-a costat împăunarea dlui Cîţu în lupta sa cu PSD, dar şi iresponsabilitatea declaraţiei cu metafora bugetelor paralele”, a mai scris Teodorovici pe Facebook.
În replică, Ludovic Orban a declarat, luni, că moțiunea simplă depusă împotriva lui Cîțu constituie încă o ocazie de a prezenta „nenorocirea lăsată de guvernanți iresponsabili”.
„Sunt jenanți cei din PSD să depună moțiune împotriva ministrului Finanțelor după dezastrul bugetar și financiar pe care l-au creat. Dar ne bucură că avem această ocazie de a prezenta o dată în plus nenorocirea lăsată de acești guvernanți iresponsabili care au mințit cu nerușinare, care au schimbat legea ca să nu-și asume răspunderea pentru veridicitatea datelor în alcătuirea bugetului de stat. Ne bucurăm și vom prezenta toate aceste date despre comportamentul ticălos și iresponsabil al celor care vor să facă o moțiune împotriva ministrului Finanțelor”, a declarat premierul, luni, la finalul ședinței solemene din Parlament.
Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a propus programarea dezbaterii moţiunii luni, săptămâna viitoare.
„Potrivit art. 166, la moţiunile simple termenul maxim este de şase zile, în consecinţă, eu vă propun să fie săptămâna viitoare, probabil luni, să programăm moţiunea simplă. După verificare vă voi anunţa dacă au fost semnăturile necesare”, a spus Meleşcanu. (D.N.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here