Fake news cu președintele PSD Cluj, Liviu Alexa

0
160

G4Media a publicat un articol și un video a cărui protagonist este președintele PSD Cluj, Liviu Alexa. Jurnaliștii au comis o gravă eroare, afirmând că acel video fusese făcut cu ocazia zilei de 1 Decembrie, când de fapt acesta avea o vechime de peste un an. Deoarece articolul era un fake news penibil, G4Media a revenit cu o erată, recunoscând-și vina, scrie ziardecluj.ro
ERATĂ: Imaginile în care Alexa, șeful PSD Cluj, Liviu Alexa, apare bând spirt și discutând în limbaj suburban nu sunt filmate la 1 decembrie 2019, cum eronat am scris în articolul inițial. Ele au fost postate pe Facebook în urmă cu doi ani chiar de Liviu Alexa, când acesta nu avea nici o legătură cu politica. Ele fac parte dintr-o serie de clipuri în care fostul ziarist ironiza deschiderea clubului de noapte Nuba din Mamaia. Ne cerem scuze pentru documentarea deficitară a subiectului.
În ciuda acestei erate, G4Media nu a renunțat la sintagma cheie ”limbaj suburban”, acesta fiind de fapt mesajul care s-a vrut a fi transmis, respectiv limbaj PSD=suburban.
În capcana G4Media au căzut și publicația Adevărul și televiziunea Digi24. Liviu Alexa mulțumește presei centrale pentru publicitatea făcută.
„Boschetarii presei centrale îşi cer scuze, cică. Dar lasă în titlu „limbaj suburban” – că, de fapt, acesta a fost scopul acestui fake news, al acestei mizerii media, să rămână mesajul subliminal: PSD = limbaj suburban (Bădălău, alea, alea). Acesta a fost Ordinul de Zi pe Unităţile Militare G4 Media, Adevărul şi Digi 24 – cele care au răspândit aceswt fake new cu privire la modul în care „de Ziua Naţională” Liviu Alexa ar fi fost filmat „bând spirt” şi adresându-se în „limbaj suburban”.
Minima vizionare a clipului arăta că toată lumea e în tricou, că Alexa se auto-filmează şi că această filmare era o bătaie de joc la adresa unor cocalari care-şi duc cu roaba şampaniile de lux la masă.
Cum ziceam, idiotul când urăşte, nu gândeşte!” – a devoalat fake-news-ul şi intoxicarea „acoperiţilor” din presa centrală, Victor Lungu, redactor şef al Ziar de Cluj. (R.C.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here