Misiunea românească în Albania, la final

0
40

Două aeronave C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene Române au plecat, duminică, spre Albania, cu ajutoare umanitare pentru populația afectată de cutremurul produs în această țară. La întoarcere, aeronavele i-au adus pe militarii din echipele de căutare.
Aceştia au fost întâmpinați pe Aeroport de ministrul de Interne, Marcel Vela.
„A fost periculos dar ne-am făcut datoria așa cum suntem pregătiți. Primul gând este la subordonații cu care lucram și care trebuiau evacuați în siguranță într-o zonă stabilită dinainte. În plus, ne gândeam că ar putea apărea alte daune suplimentare față de cele inițiale și situația să devină și mai dezastruoasă decât era. Echipa mea le-a scos (cadavrele de sub dărâmături – n.r.). Căutarea a fost comună, noi lucrăm în schimburi ca să putem funcționa 24 de ore din 24”, a spus unul dintre reprezentanții echipei RO-USAR, la întoarcerea în România.
Autoritățile albaneze au informat sâmbătă că au încheiat operațiunile de căutare, adăugând că bilanțul cutremurului de 6,4 grade produs marţi în Albania a ajuns la 51 de morți, relatează site-ul agenției Reuters. (R.C.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here