Îngrijorare la Casa Albă din cauza Anei Birchall!

0
362

Membri ai Consiliului prezidenţial pentru Siguranţă Naţională din SUA au avut preocupări semnificative privind relaţiile ambasadorului american la UE, Gordon Sondland, cu Ana Birchall, fost vicepremier al României, afirmă jurnaliştii americani Erin Banco şi Betsy Swan, de la publicaţia Daily Beast.
Doi oficiali americani au declarat că Gordon Sondland, un martor important în ancheta Camerei Reprezentanţilor care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, organiza frecvent întâlniri cu oficiali români fără a se consulta cu membrii Consiliului prezidenţial pentru Siguranţă Naţională. Relaţia din ce în ce mai apropiată cu unul dintre aceşti oficiali, fostul vicepremier român Ana Birchall, a generat preocupări semnificative în Consiliul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, au declarat sursele citate.
Gordon Sondland ar fi încercat să o ajute pe Ana Birchall să aibă o întrevedere şi o oportunitate de fotografii, iarna trecută, cu John Bolton, la acea vreme consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, iar Ana Birchall a ajuns la Casa Albă fără a avea o programare oficială, au declarat trei surse. După eşecul acestei întrevederi, Departamentul de Stat a aranjat o întâlnire oficială pentru Ana Birchall în februarie.
Relaţia Anei Birchall cu Gordon Sondland evidenţiază un alt efort de culise al ambasadorului SUA la Uniunea Europeană de a efectua acţiuni diplomatice externe fără consultarea oficialilor din domeniul siguranţei naţionale.
Fiona Hill, fost membru al Consiliului prezidenţial pentru Siguranţă Naţională responsabil de Relaţia cu Rusia, a declarat în cursul audierilor Camerei Reprezentanţilor că oficiali români „au venit la porţile Casei Albe”.
Gordon Sondland este un martor important în ancheta Camerei Reprezentanţilor care vizează relaţiile preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. În Camera Reprezentanţilor, Sondland a declarat că apelurile adresate Ucrainei în sensul investigării afacerilor familiei lui Joseph Biden au fost făcute de avocatul Rudolph Giuliani la cererea preşedintelui Donald Trump.
Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.
În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.
Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina. (R.C.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here