O investiţie care va salva vieţi

0
154

Pe heliportul Spitalului Universitar de Urgență București a fost efectuat primul zbor cu elicopterul SMURD, în curând urmând a fi finalizate procedurile necesare pentru operaționalizarea construcției.

Construcția este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București.

„Elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Astfel, indiferent de momentul zilei, elicopterele medicale de urgență vor putea ateriza, iar cazurile medicale vor fi preluate de specialiștii Unității de Primiri Urgențe (UPU)”, transmit reprezentanții instituției, care mai precizează că pacienții vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran.

Platforma heliportului are o structură metalică formată din rigle tip grinzi din oțel și stâlpi zăbreliți, este dotată cu jgheaburi și plase de siguranță, cu instalație electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecție și de stingere a incendiilor.

„În 2018, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar au fost transferați cu elicopterul peste 200 de pacienți din toată țara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite să preluăm și mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar în curând vom avea și cel mai modern heliport din țară”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.(R.C.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here