Ana Birchall a fost exclusă din PSD

0
387

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, spune că a fost exclusă din PSD fără să fie invitată la ședința CExN pentru a auzi „capetele de acuzare” și să poată răspunde, dar afirmă că pleacă din partid, după 19 ani, „cu conștiința curată”.

„Am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viață întreagă, fără ca măcar să fi fost invitată la ședință să aud „capetele de acuzare” și să pot răspunde. În ciuda acestei atitudini de neînțeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiția, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene și euroatlantice. Plec din acest partid cu conștiința curată că am gestionat agendele instituțiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate și profesionalism. Susțin în continuare că valoarea, profesionalismul și cinstea trebuie să primeze în orice funcție din statul român, indiferent de culoarea politică”, a scris, marți seara, pe pagina sa de Facebook, Ana Birchall, fost ministru al Justiției în Guvernul Viorica Dăncilă.

Birchall a mai afirmat că și de acum înaninte se va pune „în slujba românilor, a României” fără nicio abatere.

Fostul ministru a făcut apel la mandatul pe care l-a avut în fruntea Ministerului Justiției, spunând că a fost unul „excelent”.
„Merg cu încredere înainte, înarmată cu multă răbdare și cu credința că in Romania lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal”, a mai scris Ana Birchall.

Membrii CEx al PSD au decis să o excludă pe Ana Birchall, fost ministru al Justiției. Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, afirmase că Birchall ”a făcut suficient de mult rău prin atitudinile pe care le-a avut faţă de deciziile partidului”.

Viorica Dăncilă a declarat că excluderea a fost motivată de faptul că „Ana Birchall a ieșit pe declarații pe justiție fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înțeles votul de la europarlamentare și de atunci nu am mai vorbit despre justiție. Era subiectul celor care aveau probabil probleme cu justiția dintre candidați”.

Propunerea de excludere a Anei Birchall a fost făcută de deputatul Cătălin Rădulescu înaintea pauzei ședinței CExN, au precizat pentru Mediafax surse din conducerea PSD. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, doar opt lideri PSD votând ”împotrivă”.
Anterior ședinței CEx, președintele PSD Bihor Ioan Mang, a declarat că unii membri din organizație cer excluderea fostului ministru al Justiției Ana Birchall pentru că nu a respectat prioritățile guvernării PSD.

„Mi-au cerut mai mulți colegi să discutăm despre doamna Birchall. A făcut suficient de mult rău prin atitudinile pe care le-a avut faţă de deciziile partidului. (…) Dacă oameni din Bihor, din organizația mea, mi-au cerut pe WhatsApp să luăm atitudine, să o dăm afară, înseamnă că au ei motivele lor”, a afirmat Ioan Mang, marți, înaintea CEx al PSD.

Mang a precizat că „toată lumea” își dorește păstrarea Secției de Investigație a Infracțiunilor din Justiție, în ciuda faptului că Ana Birchall a dorit desființarea acesteia.

„Toată lumea doreşte păstrarea Secţiei speciale. Nu numai PSD, şi UDMR, şi magistraţii. E un lucru firesc. Nu cred că există nimeni deasupra legilor”, a explicat liderul PSD Bihor.
Ioan Mang este sigur că Ana Birchall a primit o listă de priorități, un „to do list” în acest sens din afara Guvernului Dăncilă: „Nu am dovezi dar sunt sigur”. (R.C.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here