Ovidiu Tender, eliberat condiționat

0
134

Ovidiu Tender a părăsit Penitenciarul Târgu-Jiu, după ce Judecătoria Târgu-Jiu a aprobat eliberarea condiţionată a acestuia. Tender a fost condamnat, în 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, în dosarul Carom.

Potrivit unor surse din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu, citate de Mediafax, Ovidiu Tender a părăsit marți închisoarea, după ce magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au aprobat săptămâna trecută cererea de eliberare condiționată. Decizia nu a fost atacată de procurori, iar afaceristul a fost eliberat.

„Admite cererea şi propunerea de liberare condiţionată privind petentul condamnat Tender Ovidiu Lucian. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat Tender Ovidiu Lucian”, a decis instanța.

Ovidiu Tender a fost condamnat, în 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare în dosarul Carom, în care și omul de afaceri Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare. Cei doi au fost acuzați de înşelăciune şi spălare de bani, decizia fiind luată de Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti îi condamnase, în decembrie 2014, pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni de închisoare şi pe Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de închisoare, în dosarul Carom. Decizia a fost contestată. În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006.

Tender şi Iancu au fosr acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi ar fi prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003. (A.C.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here