Urșii și-au făcut apariția noaptea trecută în Lunca de Sus și Praid

0
111

Astă-noapte unii localnici din Harghita și salvatorii de profesie au fost în alertă din cauza a doi urși prezenți în localitățile Lunca de Sus și Praid. 

cavânt Primul semnal a venit de la o localnică din Lunca de Sus care anunța că un urs a intrat în curtea casei. La fața locului s-au deplasat un echipaj de jandarmi și echipajul SMURD M.Ciuc.

La apelul primit prin 112 în jurul orelor 21.00: apelul a fost făcut de către o doamnă care ne semnala faptul că în comuna Lunca de Sus, în zona Skigyimeș (Pista de bob) şi-a făcut apariţia un urs. La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie care a procedat la îndepartarea ursului în pădure. Jandarmii rămân pentru o perioadă în zonă pentru a se asigura că ursul nu revine – a transmis Gheorghe Suciu, purtătorul de al IJJ Harghita.

Apoi, al doilea apel la 112 a fost dat spre dimineață, iar de această dată a fost semnalată prezența unui urs la Praid.

În jurul orelor 03.30: apelul a fost făcut de către un domn care ne semnala faptul că în localitatea Praid şi-a făcut apariţia un urs. La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie însă ursul nu a fost găsit. Jandarmii au rămas pentru o perioadă în zonă pentru a se asigura că ursul nu revine – a spus aceeași sursă.

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here