ALDE a jucat un rol politic major în căderea Guvernului

0
315

La sediul ALDE Neamț a avut loc recent o conferință de presă, unde principalele subiecte abordate au fost votarea moțiunii de cenzură și retragerea de la guvernare a Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE).

Despre acest subiect a vorbit Ion Asaftei, președinte ALDE Neamț și vicepreședintele CJ Neamt, care a punctat că prăbușirea Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost determinată și de implicarea ALDE.

Guvernul Dăncilă s-a prăbușit, asta este voința politică, e un exercițiu democratic bine venit în cei 30 de ani de democrație șchiopătândă aplicată pe teritoriul românesc (…)ALDE a jucat un rol politic major, fără de care moțiunea de cenzură nu ar fi trecut. Guvernul nu ar fi fost demis dacă ALDE nu făcea acel pas matur, după o îndelungată chibzuială și după profunde analize (…)Am văzut că domnul președinte Iohannis a felicitat PNL-ul pentru trecerea moțiunii. Cred că era elegant să fi felicitat și Alianța Liberalilor și Democraților și celelalte partide care au participat la acest exercițiu democratic și nu să aprecieze, în discursul său, doar un partid. PNL-ul n-a fost niciodată în stare să dărâme singur Guvernul”, a precizat Ion Asaftei, președintele ALDE Neamț.

Totodată, președintele ALDE Neamț, a punctat că ALDE va sprijini noul guvern, dacă vor fi respectate o serie de condiții, cum ar fi: să fie menținută cota unică de impozitare, să nu se încerce reinstalarea „republicii procurorilor și generalilor”, să nu se desființeze secția de investigare a magistraților și, bineînțeles, să nu se taie din salarii și pensii.

Mai multe detalii, în materialul video atașat mai jos:

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here