Sfaturi despre ingrijirea danturii

0
235

Se spune ca de la o anumita varsta corpul necesita o atentie speciala si mai mult de cat atat, principala problema care duce la deteriorarea celorlalte parti ale corpului este fara doar si poate lipsa unei danturi perfecte care sa permita o masticatie completa si complexa a fiecarui tip de mancare. Este foarte important ca inainte de toate sa va asigurati ca aveti o dantura sanatoasa, perfect ingrijita si indeajuns de puternica, astfel incat sa faca fata chiar si celor mai dure feluri de mancare.

Control regulat

Tocmai de aceea important este sa creati o obisnuinta in ceea ce priveste vizita la medic cel putin o data la 6 luni. Daca sunteti din Constanta, atunci cu siguranta stiti ca in orasul dumneavoastra dispuneti de numeroase stomatologii. Iar printr-o simpla cautare in mediul online: stomatologie Constanta sau clinica dentara Constanta, totul va si mai simplu si mai usor pentru fiecare dintre dumneavoastra. Mai mult decat atat aveti posibilitatea de a gasi un medic dentist non-stop, asadar, puteti spune STOP oricand durerii.

Parodontita este printre cele mai intalnite probleme medicale de la ora actuala, tocmai de aceea trebuie tratata inca de la inceput pentru a nu se ajunge la probleme mai delicate.

Sa vedem in primul rand ce este parodontita si cum o putem trata.

Ce este parodontita?

Parodontita este o infectie grava a gingiilor si este cauzata de bacterii care au fost lasate sa se acumuleze pe dinti si gingii. Pe masura ce parodontita progreseaza, oasele si dintii pot fi distrusi. Cu toate acestea, daca parodontita este tratata timpuriu si se mentine o igiena orala corecta, deteriorarea poate fi oprita.

Care sunt etapele parodontitei?

Parodontita incepe sub forma unei inflamatii, care se poate agrava de-a lungul timpului daca nu este descoperita la timp si tratata corespunzator de catre un medic dentist.

Inflamatia (gingivita)

Parodontita incepe cu inflamatia gingiilor si este cunoscuta sub denumirea de gingivita. Unul dintre primele semne ale gingivitei este dat de faptul ca gingiile dumneavoastra vor sangera in momentul perierii dintilor.

S-ar putea sa observati si o anumita decolorare a dintilor, care poarta denumirea de placa. Placa este o acumulare de bacterii si reziduuri provocata de alimente la nivelul dintilor. Desi bacteriile sunt prezente mereu in gura, ele devin nocive numai atunci cand conditiile le permit sa creasca dramatic. Acest lucru s-ar putea intampla daca nu va periati dintii, sau nu aveti o igiena orala zilnica riguroasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here