Cazul Caracal. Inspecţia Judiciară face verificări la DIICOT Craiova

0
100

Inspectorii judiciari se vor îndrepta către structura teritorială Craiova a DIICOT-ului, unde a fost instrumentat iniţial dosarul dramei de la Caracal, înainte de a fi preluat de procurorii Direcţiei, la Bucureşti.

Totul, pentru a verifica unele aspecte ce ţin de cazul care ţine pe jar opinia publică din România. Concret, Inspecţia Judiciară (IJ) a transmis, vineri, că s-a sesizat din oficiu în privinţa unor ”posibile abateri disciplinare” în legătură cu felul în care DIICOT Craiova ”a instrumentat dosarul vizând dispariţia a două persoane”, în speţă a celor două adolescente – Alexandra şi Luiza.

„Menţionăm faptul că etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind «de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor»”, transmite forul, într-un scurt comunicat.

Informaţia vine după ce în cursul zilei precedente se anunţase, tot din direcţia IJ-ului, că se vor face verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. O cercetare la această unitate de parchet face, de joi începând, şi Parchetul General. (C. S.).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here