Raportul SAJ în urma taberei studențești de la Băile Tușnad: consum de droguri, comă alcoolică și alte tipuri de intoxicații

0
140

Universitatea de Vară şi Tabăra Studenţească Bálványos, organizată la BăileTuşnad, ajunsă în acest an la cea de-a 30-a ediţie, s-a desfăşurat în perioada 23-28 iulie. Asistența şi îngrijirea medicală era asigurată de Serviciul Județean de Ambulanță Harghita în cooperare cu Crucea Roșie Subfiliala Gheorgheni.

În acest an 171 de persoane au primit îngrijiri de asistenţă medicală, în 6 dintre aceste cazuri impunându-se transportul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, de către echipajele SAJ, pacienţii prezentând traumatisme craniane acute, intoxicații produse în urma consumului de alcool şi diferite droguri, convulsii epileptice, boli vasculare cerebrale.

S-au numărat încă 44 de traumatisme minore, 33 de stări febrile, 27 colici abdominale, biliare, 13 cazuri cu intoxicații alcoolice, 12 hipertensiuni arteriale, 10 entorse, luxații, 6 cazuri de înțepătură de insecte, 5 cazuri de deshidratare, 3 lipotimii și 3 cazuri de arsuri grad I, 2 cazuri de hemoragii nazale.

Între cazurile mai grave au fost semnate 2 intoxicații produse în urma consumului de diferite droguri, 2 convulsii epileptice, precum și câte un caz de boală vasculară cerebrală și comă alcoolică. Cazurile severe – cu excepția unuia cu criză epileptică – au fost transportate la Spitalul de Urgență Miercurea Ciuc, pentru tratamente de specialitate.

Sursa: Ziar Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here