Teodorovici “coafează” pensiile speciale

0
143
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici (D) si premierul Viorica Dancila participa la ceremonia de semnare a unor acorduri de finantare acordate in baza schemei de ajutor stat / 807/2014, pentru stimularea investitiilor in economie, luni 12 noimembrie 2018, la Palatul Victoria din Bucuresti. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTORU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

În sfârșit, vocea poporului s-a făcut auzită și Guvernul Dăncilă ține cont de ea! Strada a cerut să fie rase pensiile speciale, ministerul Finanțelor s-a conformat. Dar numai parțial. Nu vor fi rase, ci doar coafate. Tunse nițel, prin părți. Orlando Teodorovici ia taurul de coarne și anunță că face dreptate: introduce o „taxă de solidaritate” pentru pensiile speciale mai mari de 10.000 de lei. Bine-ar fi să n-o plătim tot noi și p-asta! Altfel, este bine, Partidul a dat, Teodorovici n-a luat, Partidul fie lăudat!

Ministrul Finanţelor abureşte poporul cu “taxa de solidaritate”. Dăncilă îl aprobă

Iată, deci, un guvern receptiv la mesajul străzii. Sunt românii indignați de pensiile speciale nesimțite acordate de Stat? Nicio problemă, reducem călătoriile gratuite cu trenul pentru studenți (altfel, o măsură binevenită!). Dacă vă întrebați care-i legătura între una și alta, nici noi n-am descoperit-o, dar Teodorovici le-a amestecat pe toate într-un ghiveci de măsuri pe care le va lua. Concret, Guvernului va aplica, începând cu luna august, o „taxă de solidaritate” tuturor pensiilor speciale care depășesc valoarea de 10.000 de lei. „Credem noi că în acest fel se îndreaptă foarte multe lucruri. Este o abordare corectă și logică”, spune cu convingere și elan dăncilesc oacheșul ministru al Finanțelor.

Nu, Orlando, nimic din măsura asta nu-i corect! O pensie, ori o elimini, ori o lași la nivelul stabilit, altfel riști să duci Statul în procese dinainte pierdute. Principiul contributivității trebuia să guverneze abordarea pensiilor speciale, nicidecum introducerea acestei „taxe de solidaritate”, o găselniță de găină care nu știe ce vrea, să stea, să nu stea… Așa că mai bine v-ați împiedicat, asta ați făcut voi, neasumându-vă o decizie clară, categorică și imediată!

Deocamdată, PSD-ul nu a decis decât că pensiile speciale vor fi plafonate la un nivel maxim. 10.000 de lei este suma, mult deasupra bunului simț și a puterii financiare a bugetului public. Într-o țară fără drumuri, fără dotări moderne în spitale, cu copii vânduți și negociați ca la talcioc, cu politicieni hapsâni și președinți slugarnici, într-o țară de putori asistați social, să plătești pensii speciale de mii de euro este o palmă dată pe obrazul întregii națiuni plătitoare de taxe și impozite.

În loc să anuleze această nedreptate socială, chiuretând puroiul numit „pensii speciale”, Guvernul Dăncilă alege să ascundă mizeria sub un fard de măsuri neproductive. Statul paralel mulțumește PSD pentru tot, dar nu rămâne dator! (Nicholas Cezar).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here