Orlando, alesul lui Iohannis!

0
585

Așa după cum dezvăluiam acum câteva zile se poartă negocieri intense pentru ”moldovenizarea” României după modelul recentei ”medieri internaționale” de la Chișinău, scopul final al acestei operațiuni minuțios monitorizate din exterior fiind ca alegerile prezidențiale din noiembrie să reprezintă o simplă ”formalitate”! Iar lucrurile se mișcă într-un ritm amețitor, astfel că planul pentru menținerea lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni și a Vioricăi Dăncilă la Palatul Victoria trecând deja la ”next level”. Astfel că după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, zilele acestea Klaus Iohannis deja și-a dat acceptul pentru contracandidatul agreat din partea Partidului Social Democrat, alesul ”neamțului” fiind nimeni altul decât actualul vicepremier  Eugen Orlando Teodorovici.

Cel pentru care deja se strâng ”banii de campanie”, astfel ca la următorul CEx al partidului, când vor fi prezentate și primele rezultate ale ”sondajelor preliminarii” să li se închidă gura celorlalți doritori de prezidențiale prin acest argument forte al susținerii ”logisticii financiare”. Mai mult chiar, în paralel cu rezolvarea problemei pesediste , oamenii președintelui par să fi reușit să-i fi ”răsucit deja cheița” și lui Victor Ponta… Cel care dacă tot nu a reușit să spargă chiar așa cum a promis PSD-ul a primit acum o nouă misiune. Drept urmare, Ponta s-a lipit ”ca marca de scrisoare” de Călin Popescu Tăriceanu, făcând un lobby deșănțat pe lângă acesta pentru o alianță prezidențială între PRO România și ALDE. Astfel că lui Tăriceanu i se promite deja că PRO România este gata să-și retragă candidatul propriu anunțat pentru a-l susține pe liderul ALDE la prezidențiale. În timp ce Sorin Cîmpeanu ar urma să fie nominalizarea pentru premier la această candidatură în cuplu… Și cum planul de ”fărâmițare” a stângii merge ”brici”, cel puțin momentan, Iohannis pare la rândul său un om de onoare, astfel că ”dulăii” liberali Ludovic Orban și Rareș Bogdan au fost chemați de ”stăpân” și instruiți ca nu cumva să o deranjeze la rândul lor prea mult pe Viorica Dăncilă. Iar drept ”bonus” pentru respectarea coabitării, Iohannis  a semnat cu o celeritate nemaintâlnită în mandatul său la Palatul Cotroceni decretul prin care premierul poate conduce liniștit țara prin ordonanțe de urgență până în septembrie…

”Culoar” pentru Teodorovici…

În ciuda aparițiilor primelor glumițe răutăcioase privind ”ping-pong”-ul cu valențe romantice dintre Viorica Dăncilă și Eugen Orlando Teodorovici, relația dintre cei doi a devenit una atât de strânsă doar pentru că așa pare să fi fost ”voia” nu atât a lui Iohannis, cât mai ales a  ”marilor negociatori” externi ai ”uniformizării” clasei politice românești. Pentru că, la rândul său și șefului statului i s-a susurat discret la ureche, în germană, bineînțeles, că PSD-ul post- Dragnea nu trebuie încă  răsturnat cu orice preț de la guvernare, un contracandidat ca Orlando ”Discotecă” fiind ideal pentru menținerea lucrurilor sub control. Și evitarea astfel a riscului ca pe ultima sută de metri PSD-ul chiar să vină cu o ”surpriză incontrolabilă”, care să pună probleme serioase în noiembrie… Iar după ce s-a bătut palma pe Teodorovici, atât premierul, cât și oamenii președintelui au acum grijă să-i asigure acestuia un culoar favorabil privind ”vizualizarea” sa intensivă . Ci nu doar, existând  deja informații cum că, pentru a nu sta la mâna propriilor baroni cotizanți pesediști, mai ales că aceștia se dovedesc  tot mai zgârciți în ultima vreme, deja ”pușculița de campanie” a actualului ministru al Finanțelor  se umple pe zi ce trece! Sub atenta grijă a unei mâini de amazoană…

Ponta, ”aghiotantul” lui Tăriceanu

Cum fostul premier și-a asumat acum cu seninătate rolul de ”Hopa Mitică” al politicii românești după aruncarea pe fenta ”Colectiv”-ului, Victor Ponta nu mai are barem de ce să se teamă că ar putea cădea ”din ludic în ridicol”… Astfel că după ce în dimineața moțiunii urla ca din gură de șarpe să fie picat guvernul și seara cerea candidat comun cu PSD-ul pentru prezidențiale, acum l-a ”reevaluat” pe Tăriceanu! Evident, doar după ce Dăncilă i-a dat ”delete” fără prea multe explicații ”cererii sale de prietenie”. Și uite cum Tăriceanu este noul candidat ideal al lui Ponta, cel care are misiunea să convingă ”inima zburdalnică” a politicii românești că ”PSD-ul nu-l merită” drept candidat la prezidențiale… Așa că un ”cuplu” Tăriceanu pentru Cotroceni și Cîmpeanu pentru Victoria ar fi cea mai bună soluție… De a sparge total șansele stângii unite la prezidențiale, de fapt… Oricum, Ponta face mai nou pe ”aghiotantul” lui Tăriceanu, încercând astfel să-și mai achite și el din datoriile cel puțin morale, ținînd cont că nu va fi iertat prea ușor de către ”cămătarii de campanie” care au investit atâta în PRO România cu speranța că formațiunea ”moșită” ideologic de nașul George Maior va intra la guvernare după 26 mai.

O lasă în pace!

Însă planul de ”globalizare” al principalilor jucători politici în vederea ”bifării” unor alegeri prezidențiale lipsite și de cea mai mică posibilă surpriză nu- vine mănușă doar lui Klaus Iohannis, dar și Vioricăi Dăncilă. Cea care, cel puțin ”pe persoană fizică” nu prea mai are de ce să se teamă că se va trezi cu ”haștagieni rezistenți” cerându-i demisia în Piața Victoriei sau cu liberalii și ”PLUS-useriștii” forțându-se prea tare la moțiunile parlamentare de cenzură… Cel puțin atâta vreme cât premierul va reuși să-și îndeplinească partea sa de înțelegere și noul președinte al PSD se va dovedi la rândul său un om de onoare, care va reuși să-l impună pe ”imberbul” politician Eugen Orlando Teodorovici drept candidat al partidului la prezidențiale…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here