Dăncilă, legitimată la Bruxelles

0
34

Negocierile începute la Bruxelles imediat după alegerile europarlamentare au scos la lumină și cealaltă față a politicianului din Occident. Cel care, de dragul interesului, este pregătit să facă orice compromis și care nu mai ține cont de principii, virtuți și valori când vine vorba de o alianță ce-i poate garanta puterea. Astfel de oameni populează clădirea Parlamentului European, dar acum ne vom referi doar la grupul socialiștilor, o adunătură de oportuniști lipsiți de scrupule.

Viorica a repus PSD pe calea europeană

Partidul Socialiștilor Europeni (PES) nu mai are aceeași importanță ca în anii precedenți, ba după rezultatele din 26 mai a existat riscul să-și piardă de tot influența în plenul PE. Ca să evite o asemenea lovitură, liderii socialiștilor s-au spălat de orgolii și, tot cotrobăind prin agende, au găsit numerele de telefon ale pesediștilor de care abia ce se deziseseră. Din vorbă în vorbă, Viorica Dăncilă le-a trezit interesul socialiștilor europeni, căci, la nevoie, sunt buni și europarlamentarii PSD, îngroașă numărul marii familii a PES. Dăncilă nu mai este de mult o fată mare în politică, știe ce are de făcut în momente ca acestea și negociază la sânge. A acceptat să fie curtată, dar n-a zis „Da” decât după ce a obținut pentru Rovana Plumb funcția de vicepreședinte al PES!

PSD nu mai e „ciuma roșie”

Hitul verii 2019 trebuie rescris. „PSD nu mai e «ciuma»” se cântă acum la Bruxelles, de când Dăncilă și Sergei Stanișev (președintele PES) au bătut palma pentru o coabitare reciproc avantajoasă. Viorica a primit mirungerea Occidentului, iar PES s-a ales cu o poală de membri ce vor susține prin vot propunerile socialiștilor. Matematica e simplă în Parlamentul European, unu cu unu înseamnă întotdeauna o pereche, indiferent de păreri personale, antipatii sau principii. Premierul României deja defilează cu girul Europei atârnat la breloc. „Vedem ce puncte putem îndeplini din raportul GRECO, vedem ce nu putem îndeplini. Și Franța are 11 puncte pe care nu le-a îndeplinit”. Dăncilă știe că-i pe cai mari și își permite să joace tare, nu-i mai pasă de recomandările nimănui. A repus PSD pe calea europeană, ține bine hățurile partidului, începe să bată cu pumnul în masă la ședințele de Guvern… Iohannis, nu te văd bine! (Nicholas Cezar).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here