Carmen Dan și-o face cu mâna ei!

0
37

Aproape că îți vine să suni la Protecția Copilului pentru a-i reclama pe părinții care se încăpățânează în inconștiența de a își înscrie copiii la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, acolo unde isteria este deja una generalizată! Și unde controalele, spargerile, amenințările, denunțurile, anchetele interne și chiar dosarele penale se țin lanț, că aproape nici procurorii nu mai știu cine pe cine anchetează. Lăsând însă gluma la o parte,  singura șansă de a se restabili prestigiul acestei unități de învățământ, cel puțin până ce nu va fi prea târziu rămâne parcă tot comasarea tuturor spețelor în ceea ce privește noul ”Balamuc din Băneasa”!

Începând chiar cu evenimentele de la sfârșitul anului trecut, atunci când dezvăluiam că viitorii ofițeri de poliție au ajuns să tragă cu pistolul ”la rece”, neexistând în tot ministerul ăsta de Interne un singur armurier disponibil pentru a gira tragerile cu muniție de la poligon! De atunci însă o adevărată ”spirală” a evenimentelor pare să fi cuprins întreaga Academie, cele de ultimă oră fiind apariția publică a concluziilor raportului Corpului de control al MAI cu privire la plagiatele de la doctorat și ”ungerea” drept rector a Veronicăi Stoica. Iar dacă orice reverificare a acuzelor de plagiat nu poate fi decât binevenită pentru lămurirea odată pentru totdeauna a acestor acuze deja istorice, instalarea Veronicăi Stoica, așa după cum am dezvăluit în repetate rânduri s-ar putea dovedi o sabie cu două tăișuri pentru Carmen Dan. Pentru că, într-adevăr, pe persoană fizică aceasta și-a făcut hatârul obținând  o victorie de etapă, noul rector fiind puternic susținut de ”Frăția Blondei” în ultimele luni. Numai că ministrul nu a mai avut și curiozitatea de a controla și ”reversul medaliei”, cu toate că existau note informative privind implicarea numelui său în alte anchete interne sau chiar dosare ajunse pe mâna procurorilor și a instanței! Așa că parcă și-o face expres cu mâna ei, acum fiind de așteptat o nouă escaladare a situației oricum deja halucinante de la o Academie de Poliție ajunsă parcă mai de râsul și decât a celei din comediile americane. Și care chiar că nu poate bucura pe nimeni, cu atât mai puțin pe studenții care vor paturi noi decât alei asfaltate prin campus și, mai presus de toate, asigurarea unui nivel de pregătire optim pentru cei care urmează să asigure mulți ani de acum înainte liniștea și securitatea noastră, a tuturor…

”Ba p’a mă-tii”!!!

Dezvăluirile ”Național” au dus în trecut la schimbarea a doi rectori ai Academiei de Poliție. Dar parcă niciodată nivelul nu a ajuns atât de jos încât, cu atacuri ”raider” pentru preluarea controlului unor structure și  în care singura ”voce rațională” care se aude în tot MAI-ul este doar ”ba p’a mă-tii”!!! Fără ca nimeni să se gândească însă și la ce o fi în sufletul tinerilor care visează de mici să fie ofițeri ai ministerului de Interne! Care Interne? Unul unde se poartă războaie parcă desprinse din violentele confruntări dintre clanurile interlope pe care ar trebui să le combată! (Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here