Si-au luat Justitia inapoi!

0
425

Pe 1 iulie, Oana Schmidt Haineala va reveni si oficial la butoanele DIICOT, dupa ce a fost delegata de catre procurorii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii sa preia functia de procuror sef adjunct, de nu-si mai incape deja in piele generalul Lucian Pahontu. Si tot in iulie va prelua si Viorel Cerbu postul de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Iar cum deja se stie ca prefera sa lucreze doar cu procuroarea Florentina Mirica, uite ca nu va mai mira pe niciun initiat al sistemului daca aceasta va trece si ea cat de curand la sefia Parchetului de pe langa Tribunalul Muncipiului Bucuresti.

Nu de alta, dar ca sa se ”inchida cercul” perfect! Si ca sa se stie barem  ca ”si-au luat justitia inapoi”, dupa ce ”Republica Procurorilor” parea sa se zguduie din temelii la un moment dat. Numai ca Liviu Dragnea nu a inteles la timp ca orice coabitare este sinucigasa pentru liderii politici romani, fie ei si avand o majoritate parlamentara zdrobitoare in spate. Astfel ca in timp ce ”el lider maximo” nu a fost in stare sa constientizeze ca nu este decat un nesemnificativ ”trol” al adevaratilor ”baieti destepti” din servicii, si asta in ciuda avertismentelor primite, ”reconquista” din justitie era desavarsita si prin constantele eforturi ale sefului Sectiei de procurori din cadrul CSM, Codrut Olaru. Asa ca Dragnea este la puscarie iar noua ”coloana vertebrala” a ”Republicii Procurorilor” intra in paine chiar din luna iulie.

Vine ”marea canibalizare”!

Drept urmare, din partea debilei clase politice romanesti chiar ca nu mai putem asista la vreo surpriza pe ”frontul justitiei”. Acolo unde cel putin premierul Viorica Dancila a ”capitulat necoditionat” din prima, anuntand public ca nu asta este treaba oamenilor politici. Linie pe care o urmeaza cu sfintenie si ministrul Ana Birchall. Astfel ca niciun ”nor negru” pare a nu mai umbri bucuria celor care ”si-au luat Justitia inapoi”! Mai ales ca procurorii militari oricum tac milc la randul lor, ca nu cumva sa-si dea cineva seama ca mai exista si ei prin sistem si sa-i intrebe cumva de  salarii, bani de chirie, deplasari si alte deconturi… Si, totusi, uite ca ”Noua Republica a Procurorilor” are un adversar de temut. Este vorba despre fenomenul de ”canibalizare” a procurorilor, care deja se cam ”sfasie” intre ei, dupa ce fostele ”campuri tactice” ale generalului Dumbrava au fost abandonatein graba. Iar noile ”fratii” care se fac la nivelul a diverse structuri de Parchet deja au nevoie de ”spatiu vital” pentru a-si putea consolida astfel influenta in justitie in fata altor grupari. Iar acest fenomen poate fi cel mai lesne observat chiar la Directia Nationala Anticoruptie, acolo unde dupa ce au fost luate haturile din ”mana de fier” a Laurei Codruta Kovesi, criza de lideri este accentuata  de ”jocurile duble” ale mai multor procurori. Care fie ca s-au afiliat la diverse grupari transpartinice de influenta, fie isi joaca propria carte prin ”gestionarea” pe persoana fizica a dosarelor aflate in instrumentare. Si culmea ar fi ca dupa ce au infrant in mod categoric actuala clasa politica in frunte cu anchilozata coalitie de guvernare PSD – ALDE, ”republica  procurorilor” s-ar putea sa fie devorata la randul sau de ”canibalismul” propriilor lideri ai magistratilor. Mai ales daca aceasta lupta fratricida va fi bine intretinuta din afara lumii justitiei…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here