Raportul informativ pe corvete!

0
102

Asa dupa cum anticipam cu doar cateva zile in urma, desi s-a reusit in cele din urma ”decaparea”  secretarului de stat pentru Armamente din cadrul Ministerului Apararii Nationale, manevrele de ”directionare” externa a castigatorului contractului in valoare totala de1,6 miliarde  euro pentru corvetele multinationale considerate o prioritate a inzestrarii Armatei Romane a fost totusi blocat. Cel putin momentan, decizia Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor fiind astfel o adevarata ”gura de oxigen” pentru structurile contrainformative romanesti care incearca sa stopeze imixtiunile deja ”barbare” ale unor factori externi de la cel mai inalt nivel, atit politic, cat si din domeniul de intelligence, pentru ca Armata Romana ”sa inghita” fara sa cracneasca impunerea acestei noi ”taxe de smecherie”. Una extrem de costisitoare, tinand cont de costurile estimate de peste 1,6 miliarde de euro.

Ce-i drept, din pacate  tocmai cei care trebuiau sa vegheze din prima linie la monitorizarea unei transparente totale in derularea acestui contract privind inzestrarea Armatei Romane s-au facut ca ”nu stiu jocul”, in loc sa-si faca ordine in propria ”ograda informativa”…  Dupa care au trecut chiar la ”next level”, exercitand presiuni pentru ca si altii ”sa inchida ochii”, presiuni de cea mai joasa speta mafota si care acum fac obiectul unor anchete paralele care se anunta la randul lor explozive. Iatainsa  ca un raport contrainformativ pur si simplu incendiar intrat in posesia noastra si pe care il vom publica integral in zilele urmatoare a ajuns deja in mapa celor mai importanti factori politici de decizie, inclusiv de la cele ”doua Palate” ! Astfel ca este de asteptat ca sa se ”inchida cercul” acestei afaceri cu o miza uriasa nu doar din punct de vedere financiar, dar mai ales al asigurarii securitatii geo-strategice a Romaniei cu totul altfel decat isi propusesera ”colaborationistii” de la varful sistemului si lumii politice deoptriva.

”Pastorul universal”!

Pana la dezvaluirea amanuntelor uluitoare din ancheta derulata in acest moment de Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel privind ”scurgerile” din derularea procesului de derulare a procedurii specifice aferente programului de inzestrare esentiala ”Corveta multifunctionala”, ca si a altor ”suspiciuni rezonabile” din raportul contrainformatv analizat in aceste zile la cel mai inalt nivel trebuie precizat ca ”povestea” incepe in luna octombrie a anului 2015. Atunci cand, in baza deciziei strict politice a fostului premier Victor Ponta a fost numit secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale si sef al Departamentului pentru Armamente  ”necunoscutul” Gabriel Beniamin Les. Pastor practicant al unui cult religios protestant, care nu avusese in trecut absolut nicio legatura cu domeniul pe care a fost numit sa il conduca intr-un mod atat de surprinzator chiar si pentru initiatii sistemului. Insa stupoarea acestora cu privire la adevarata sustinere ”subetrana”  s-a mai ”rispit” odata cu caderea Guvernului Ponta, atunci cand Gabriel Beniamin Les a fost pastrat in strategica sa functie si de catre premierul tehnocrat ”francofon” Dacian Julien Ciolos. Astfel ca s-au alertat si mai mult putinele structuri contrainformative romanesti care inca isi mai onoreaza fisa postului de contrasabotaj economic, aparand suspiciuni ca misiunea lui Les s-ar putea sa nu fie una ”doar religioasa     ”… Desi acesta parea un adevarat ”pastor universal” din moment ce indiferent de culoarea politica a guvernului el ramanea pe aceeasi pozitie. Lasand insa gluma la o parte, iata ca acest ”puzzle” a fost pe deplin terminat odata cu o noua schimbare a guvernului, care a adus si o noua promovare pentru Les! Cel revenit in fruntea Ministerului Apararii Nationale tocmai la tanc pentru a prelua din mers gestionarea programului ”corvete multifunctionale”.

A centrat, a dat cu capul…

Oricum, raportul contrainformativ subliniaza ca inca de la bun inceput s-a incercat promovarea alegerii corvetelor din clasa SIGMA proiect 10514. Apoi, ”in proiectul HG nr. 906 din 29.11.2016 s-a mentionat ca Ministerul Apararii Nationale era imputernicit sa semneze pentru Guvernul Romaniei acordurile/contractele interguvernamentale pentru livrarea/prestarea bunurilor si serviciilor in cauza, procedura specifica pentru convenirea termenilor acordurilor/contractelor respective urmand a fi stabilita prin ordin al ministrului Apararii Nationale”. Numai ca, desi ajuns ministru Gabriel Les a incercat sa se spele apoi ”pe maini”, raportul constata negru pe alb ca ”decizia de a propune Parlamentului Romaniei derularea contractului cu Damen Shipyards Group, prin Damen Schelde Naval Shipbuilding BV, pentru producerea a patru corvete din clasa SIGMA proiect 10514 in santierul naval Damen Galati SA a avut in vedere un studiu concept in care au fost analizate 13 proiecte de corvete”. Si care, mare atentie, ”studiul respectiv a fost realizat in perioada in care Gabriel Beniamin Les avea calitatea de secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale si sef al Departamentului pentru Armamente”!  Si uite tot Les a ”centrat” proiectul ca secretar de stat si apoi a incercat sa ”inscrie” ca ministru plin…(Catalin Tache).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here