Orban, un part cu pretentii de bomba

0
45

Liderul liberalilor si-a adus aminte ca marti i-a fugit motiunea de cenzura printre degete, lasandu-l cu ochii in soare si cu sperantele-n mocirla. In ziua aia n-a avut reactii. Ori era mut de furie ori ii scazuse glicemia politica la cote alarmante. De altfel, nici ceilalti liberali nu s-au calcat in picioare sa iasa la declaratii. Fie de teama sa nu-i injure propriul electorat ca au promis caderea guvernului si, de fapt, l-au insurubat mai tare in scaune, fie ca si-au dat seama, intr-un tarziu, ca Gigel Stirbu a incurcat hartiile si, in Parlament, a citit din Take, Ianke si Cadir, nicidecum motiunea.

Daca tradare nu e, nici Orban nu e

Miercuri, pe seara, Ludovic si-a revenit si a iesit la rampa. Au fost destui care au zis ca dezvaluirile lui sunt o adevarata bomba. M-am uitat si eu peste ele, abia a doua zi dimineata. Ma asteptam sa vad dedesubturi uluitoare, care sa lamureasca cum de s-a dus motiunea la vale. Bomba? Ce prostie! A fost un part, cu nimic mai breaz decat cele din campanie.

Cu ce ne-ai lamurit, Ludovic?

A pierdut Opozitia pentru ca nu i-a dat prin cap sa vina cu un nou premier, care sa-si faca imediat guvernul? Nu. A anuntat ca are deja o varianta solida la guvernul Dancila si a spus cine si ce minister ocupa? Nu. A zis Orban ceva de bumbaceala dintre partide, care si ce oameni sa-si bage in fata?

Dancila e de vina. N-a vrut sa-i lase pe social-democrati sa voteze

rescanda a romanilor in Opozitie? Nu se face asa ceva, ca intra in contradictie cu rezultatele unor alegeri ale caror fraude incep sa iasa la iveala. Intra in contradictie si cu declaratiile lui Iohannis, care inca mai viseaza ca alegerile europarlamentare si referendumul au fost o victorie istorica. Mai mare decat aia de la Podul Inalt? Numai daca decreteaza Iohannis asta, poate. Si atunci, daca aia nu, aia nu, despre ce a vorbit Orban? Cum ne-a lamurit de ce a cazut motiunea? Care era bomba? Pai aici e problema, ca nu ne-a lamurit cu nimic.

Ia mai tradati, mai!

Sfarsitul lui iunie 2018. Motiune de cenzura impotriva guvernului. Nici asta n-a trecut. Dom’le, n-a trecut din cauza de lasitate, zicea atunci Orban. „Este rezultatul nesimtirii, slugarniciei, lipsei de curaj si lipsei de responsabilitate fata de destinul Romaniei a celor din majoritatea guvernamentala, care au preferat sa stea alaturi de Liviu Dragnea, sa-i gireze in continuare un regim de putere profund nociv pentru Romania, in loc sa-si faca datoria fata de stat”. Traducere: nesimtitii aia din PSD si ALDE, lasii aia, slugile alea, in loc sa voteze alaturi de noi, ca sa-i dam jos, au intors spatele statului si poporului roman. Iresponsabilii naibii! In opinia liberalului de pripas, datoria PSD si ALDE este sa-si puna singuri piedica si sa intoarca armele impotriva propriilor partide si a celor care i-au votat.

Guvernul ii face Opozitiei in ciuda. Nu vrea sa cada

De ce? Asta e politica liberala? Fara tradare nu merge? Asta era programul PNL de guvernare?

Un rahat mai mare

Iunie 2019. Alta motiune de cenzura. „Am avut intelegeri cu foarte multi parlamentari. Noi, Partidul National Liberal, am tratat cu maxima seriozitate aceasta motiune de cenzura, am obtinut cel mai mare scor si am fi obtinut un scor mult mai mare in primul rand daca era o prezenta mai mare la vot. Am pierdut pentru ca am avut absente. Nu noi! PNL a avut toti parlamentarii prezenti, dar au mai fost absenti, inclusiv dintre independentii care erau apropiati de noi, plus foarte multi parlamentari cu care am discutat individual si care si-au exprimat intentia de a participa la vot si care nu au avut curajul sa iasa din banci. A fost decizia luata si la PSD si la ALDE sa-i tina in banci, i-au amenintat cu excluderea”. Alta traducere: daca fricosii aia din PSD si ALDE aveau curajul sa se ridice din banci si sa voteze de partea noastra, acum guvernul era facut praf. Inca o traducere: in 2018, Orban & Co. au facut rahatul praf. N-au avut indeajuns de multe voturi. Acum, in 2019, au avut mai multe si tot au facut rahatul praf. Morala: de la an la an, rahatul e tot mai mare.

Nici macar curcubeu

Pe ce s-a bazat strategia motiunii de cenzura? Si asta, dar si cea din 2018. Pe racolarea de tradatori din partidele Puterii. Momiti cu functii, cu directorate, ministeriate, cu locuri garantate in Parlament, sub sigla PNL. Daca se producea, deveneau traseisti politic. Probabil ca Orban a uitat, dar liberalii au spus, cu mai multa vreme in urma, ca sub nicio forma nu-i accepta pe traseisi in partidul lor, indiferent de unde ar fi provenit. Politica lui Orban, latrata in Parlament si la televiziunile care accepta spectacolul unei moralitati despre care refuz sa ma exprim, se dovedeste a fi tradarea. Ludovic, hai sa nu mai lungim pelteaua. Care a fost bomba cu care voiai sa ne faci praf? Ca n-au vrut tradatorii sa sara in barca ta? Poate oi fi vrut sa tragi un curcubeu pe cer, sa ne uimesti. M-am uitat si nu l-am gasit. Ramane partul, deci. (Valentin Boeru).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here