Cand va fi liniste in PSD?

0
71

Social-democratii pretind ca acum isi primenesc partidul, ca se restructureaza, ca isi construiesc o noua fata. Asa o fi, desi mie mi se pare ca vorbele astea sunt aruncate doar pentru presa. Zic asta pentru ca, de afara, se vede cum se fugaresc pe holuri, cum isi trag ghionturi si cum isi platesc polite vechi. Prietenia cu Dragnea a devenit criteriu de indepartare a unora si altora, de parca greselile facute, si nu putine, s-au facut pentru ca vreun primar anonim i s-a strecurat pe sub piele si l-a sufocat cu prietenia lui, influentandu-l.  Sa fim seriosi, Dragnea a facut ce-a vrut de fiecare data, n-a tinut cont de prea multe.

Viorica Dancila ar vrea un partid curat, dar fara sa puna mana pe barda

Fostul lider PSD s-a bazat mai tot timpul pe faptul ca nimeni nu avea curajul sa i se impotriveasca. Toti stiau, chiar daca acum nu o recunosc, ca din momentul in care ii reprosai ceva, existenta in partid iti era numarata in zile. Vina cea mai mare apartine nu esaloanelor doi si trei, nici membrilor de rand, care nu aveau acces la informatii, ci nucleului din imediata lui apropiere. A vazut, a tacut, drum bun si carare batuta.

De la cauciucuri la Energie Nucleara

Incep sa cred ca Dragnea nici prea mult instinct n-a avut. S-a lasat incalecat de baroni locali, al caror singur merit era ca ii furnizau un numar suficient de voturi care sa ii asigure suprematia. Apoi ii trimiteau sau veneau personal cu nota de plata. Fiecare isi voia oamenii lui pe posturi cheie, de la directori de descentralizate  si subsecretari de stat in sus. Nu conta experienta, ci obligatia lui Dragnea de a-si rasplati supusii credinciosi. Asa s-a ajuns la aberatii de genul Danut Andrusca ministru la Economie. Un salt monumental, pe care nu il gasesti in niciun stat civilizat.

Robert Negoita, tartorul grupului de rebeli

De la directoras al unei firme obscure de articole de cauciuc, la Administrator Special al Regiei Nationale pentru Activitati Nucleare. Mi se pare prea mare pasul de la o vulcanizare sau atelier de confectionat dopuri si garnituri, la un colos ca Energia Nucleara. Andrusca este doar un exemplu, dar, luat la puricat, PSD e plin de cazuri ca acesta, cu avansari spectaculoase.

Doar Tudorel Toader

Acum, Viorica Dancila e pusa pe fapte mari. Vrea o restructurare severa. Nu pot sa imi dau seama ce intelege ea prin asta. Spargerea grupurilor de interese sau o selectie pe criterii de competenta? Experienta nu a contat prea mult nici in ochii lui Dragnea. E de ajuns sa arunci o privire peste postarea fostului ministru de Justitie, Tudorel Toader, pe Facebook. Deviza executiei lui a fost ca nu a indeplinit comanda partidului. Interese ambalate in cuvinte sterpe, nimic altceva. A refuzat sa elaboreze Ordonantele de urgenta care i-ar fi permis lui Dragnea ca acum sa nu patimeasca la Rahova. Scaparea lui Liviu Dragnea era o urgenta a Guvernului? Nu acuz si nici nu insinuez serpeste lucruri delicate. Nimeni nu poate spune daca da sau nu.

Serban Nicolae, desi piesa de greutate in PSD, nu e bagat in seama

Mai bine zis, nimeni va raspunde vreodata la intrebarea asta de natura sa genereze pasiuni, dar si minciuni. Tudorel Toader relateaza despre o Comisie speciala din Parlament, constituita pentru sistematizarea, unificarea si asigurarea stabilitatii legislative in domeniul justitiei. Suna impresionant, nimic de zis. Dar mai impresionant este ca respectiva Comisie speciala s-a interpus intre Guvern si Parlament denaturand procesul legislativ.

Tudorel Toader, sacrificat din interes sau din razbunare?

Florin Iordache si alte nume cunoscute roiesc in jurul Comisiei, dar de vina a fost Tudorel Toader. Cred ca orice comentariu este de prisos.

Isi rateaza menirea

Taberele din PSD nu se pot domoli pe criterii inovate de Viorica Dancila. S-o fi vrand ea femeie apriga, dar sansele de reusita nu sunt de partea ei. Un partid ca PSD, talentat in a-si devora liderii, nu isi revine prin trimiterea la colt a celor care au roit foarte aproape de Liviu Dragnea. Sa-i decapiteze pe toti cei din categoria asta nu se poate, PSD ar ramane fara „valori”. E vorba de geniile care n-au deschis gura in Parlament decat cand au depus juramantul, probabil pana intr-un minut. E vorba de toti impiedicatii in gramatica limbii materne, de absolventii cu diplome de la facultati obscure, de talentatii in plecaciuni in fata jupanilor politici si de toti cei care, ince-incet, au ros pe dinauntru puterea unui partid ce ar fi avut sanse sa domine inca scena politica. Aici ar trebui sa opereze Viorica Dancila. Nu cu bisturiul, ci cu barda. Daca de la Liviu Dragnea o fi invatat ca partidul se tine tare numai daca stii sa aplici tabla impartirii, dand fiecarei tabere tainul, Viorica Dancila isi va fi ratat menirea. Iar liniste nu va fi niciodata, pentru ca foamea unora creste exponential cu functia pe care au pus ochii. (Valentin Boeru).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here