[VIDEO] Premieră: pacienții cu accident vascular cerebral, diagnosticați în 2 minute. Acum se poate!

0
165

Primul centru de excelență destinat diagnosticării și tratării pacienților cu accident vascular cerebral a fost inaugurat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

„Pentru aproximativ 3 milioane de oameni, locuitorii a 8 judeţe, existenţa acestui centru va da posibilitatea de a beneficia, în mod direct, de o terapie de înaltă performanţă, de top, şi, totodată, va oferi accesul la o echipă medicală pregătită pentru a gestiona situatiile de urgenţă în cazul accidentului vascular cerebral acut”, a declarat Lucian Mărginean, coordonatorul Compartimentului Radiologie Intervenţională din cadrul SCJU Târgu Mureş.

Pentru diagnosticarea pacienților cu AVC, centrul va folosi un Soft Rapid, o platformă înalt standardizată care nu doar că scurtează timpul stabilirii diagnosticului dar analizează rapid și criteriile de eligibilitate pentru a beneficia de schema terapeutică.

„Noi nu vom putea numai să salvăm vieţi, vom reda societăţii printr-un astfel de centru oameni valizi, care să se întoarcă în câmpul muncii, în loc să devină oameni dependenţi, care depind de familiile lor şi de asistenţa socială”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI.

Sursa: SCJU Mureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here