Dragnea minte când spune: „Nu m-am mai văzut cu Petre Pitiş de 15 ani”

0
114

Oare de ce minte Liviu Dragnea, pentru că,  avem dovezi,  acte, pe lângă faptul că au vânat împreună, acum patru ani, 19 mistreţi, ba mai mult, în exclusivitate puteți observa o factură Nr.0000014 din 28.12.2009, prin care Liviu Dragnea,  cumpără o armă de vânătoare cu glonț, de la nimeni altul decât Pitiș Petre și asta nu este tot. Șase ani mai târziu, Liviu Dragnea, în data de 10.12.2015, prin chitanța Nr. 0033960, plătește suma de 1315 lei, (1200 lei-cotizație vânătoare și 115 lei cotizație suplimentară). Cam în aceeași perioadă a anului în care este trecut pe procesul verbal de participare la partida de vânătoare,  unde participă și Petre Pitiș.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat  după publicarea primului episod al investigaţiei „Teleorman Leaks”, că nu s-a mai văzut sau nu a mai vorbit cu directorul general al firmei TelDrum, Petre Pitiş, de „peste 10-15 ani”.

 

Îl contrazic însă chiar documentele pe care eu le public în acest articol.

Unul dintre documente este o autorizaţie de vânătoare colectivă emisă  de Asociaţia de Vânătoare Turris Turnu Măgurele, (pe care a mai prezentat-o presa,  dar și o chitanță și o factură prezentate în exclusivitate. Factura și chitanța sunt într-o mapă în care mai puteți găsi facturi de la Teldrum, organigrama unui club de fotbal de liga a III a din Teleorman, o listă cu o serie de plăți,  statutul Asociației Turris Turnu Măgurele, un carnet de norme specifice vânatului și șase fotografii tip permis ale fiului lui Liviu Dragnea.

Nu ar fi nicio problemă, cu aceste acte dacă Dragnea nu mințea cu privire la legătura cu Petre Pitiș,,.

Directorul Tel Drum, Petre Pitiş, chemat la DNA a declarat că  „80% din documentele găsite în  valiza  de la Teleorman sunt la dosar.

Petre Pitiş a fost chemat la sediul DNA pentru a fi informat de către procurori cu privire la expertiza dispusă în dosarul Tel Drum.

Directorul Tel Drum a declarat că majoritatea documentelor din valiza jurnaliştilor de la sunt deja la procurori şi că nu a fost emisă niciodată o factură pentru fiul lui Liviu Dragnea.

„Nu pot să ştiu (despre documentele din valiză, n.r.). Acolo, eu am văzut că sunt documente care sunt deja la dosar. 80% din ce s-a prezentat în presă „Valiza” există la dosar din data de 6 august, de când s-au făcut percheziţiile. Cum au ajuns şi acolo, nu pot să îmi explic”, a declarat Petre Pitiş, la ieşirea din sediul DNA…Bine,  bine spun eu, nu este nicio factură pentru fiul lui Liviu Dragnea,  dar factura pe numele lui Liviu Dragnea,  este la dosarul DNA? Ori daca nu este decât la mine, o public,

Mai mult, conform autorizaţiei, din echipa de vânători, pe lângă Dragnea mai fac parte și oamenii de la TelDrum.

Autorizaţia este însoţită de un proces-verbal de instruire, în care sunt enumeraţi nominal toţi participanţii la vânătoare. În tabel, la poziţia 8, figurează Liviu Dragnea, iar la poziţia 14 este menţionat directorul general al TelDrum, Petre Pitiş.

În lista participanţilor regăsim însă şi alte nume relevante din „Gruparea TelDum”. La poziţia 7, figurează Costel Comana, fost patron al unei firme feroviare, care în 2015 s-a sinucis într-un avion ce mergea din Brazilia în Costa Rica. Comana este cel care în 2009, în plină criză economică, a cumpărat de la Liviu Dragnea, cu 1 milion de euro, mai multe terenuri şi imobile.

La poziţia 9, apare Mădălin Ioniţă, fost şofer al lui Liviu Dragnea când acesta era prefect şi preşedinte de Consiliu Judeţean, care acum este partener de afaceri cu fiul lui Liviu Dragnea şi preşedintele clubului de fotbal patronat de fiul liderului PSD. Iar la poziţia 15 apare Petre Rădan, fost magazioner-şef la TelDrum, actualmente angajat la ferma de vaci a unui fin de-al lui Liviu Dragnea.

Orice vânător experimentat știe cum se completează pe botul mașinilor în dimineața vânătorii.

Lucrurile se întâmplă în felul următor: de regulă, vânătorile se organizează în week-end, în special sâmbăta, când oamenii sunt liberi Şeful grupei ia autorizaţia de vânătoare încă de vineri, împreună cu formularul procesului verbal. Procesul verbal se completează şi se semnează întotdeauna în dimineaţa vânătorii, pe capota maşinii, căci n-are rost ca şeful grupei să treacă de vineri pe la fiecare vânător să semneze, câtă vreme oricum se întrunesc toţi a doua zi. În dimineaţa partidei, şeful de grupă face mai întâi instructajul oral, după care fiecare participant semnează pe loc de luare la cunoştinţă. Dacă în tabel apar semnăturile lui Liviu Dragnea şi Petre Pitiş, în mod cert au participat amândoi la acea vânătoare, susține o sursă din cadrul unei asociații de vânătoare.

Nu este prima dată când Liviu Dragnea susţine că nu are nicio legătură cu firma TelDrum sau cu acţionarii acesteia…Însă fotografiile prezentate aici dovedesc contrariul! (A. GHICIULESCU).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here