Sora si Rebengiuc, specula cu sentimente pro-europene

0
70

Miscarea #rezist se repliaza. Papusarii care trag sforilor vad si ei ca romanul nu mai haleste sandilaii batausi si ceauseii isterici, asa ca-i livreaza carne proaspata. Black angus, deja vorbim de alta calitate; mesajul are gust mai fin si gadila urechile locuite de ceara ale „diasporezilor” de Bucuresti, acesti imigranti de Dambovita pentru care un job in Capitala este echivalent cu munca in strainatate. „Toti pentru Europa” s-a jucat si pe scena romaneasca (se putea altfel?!), cu junii Mihail Sora si Victor Rebengiuc in rolurile principale, mimand dragostea pentru valorile progresismului bruxellez, importat pe plaiurile mioritice de ideologi perseverenti si politicieni fecundati in scolile neomarxiste.

De multisor orasul asta nu mai fusese invadat de musculite sorosiste, imbatate si de mobilizatoarele mesaje „PSD, ciuma rosie”, „PSD, muie PSD”. Parfum de elite culte, dom’le, exprimare de salon! Mi-au dat lacrimile cand l-am auzit pe Victorut, la cei aproape 90 de anisori ai sai, citindu-si testamentul in fata a mii de romani emotionati si in acelasi timp indatorati (la banci, la neamuri, colegi de serviciu, camatari etc). „Va rog, ca o ultima dorinta: mergeti la vot! Stiti ce zile grele traim si ce viitor sumbru avem in fata. E una din ultimele dati cand putem preintampina, intr-un fel, dezastrul”. Inaltator, ce interpretare magistrala! De n-ar fi iesit vorbele astea din gura ginerelui unui om care a schingiuit romanii in lagarul de reeducare de la Pitesti (tortionarul Nicolae Mihut, colonel de Securitate, este socrul lui Victor Rebengiuc), zau ca l-as fi crezut! Juri ca personajul este autentic! Cand vezi cum mai intoarce el privirea spre Occident, sfidand invataturile tata-socrului, care facea matanii la pulpana Kremlinului… Asta e arta curata. Doamne, ce revelatie a putut avea maestrul Rebe!

Si daca tot n-am rezistat tentatiei de a pomeni Moscova, cum sa-l omit pe Sora, filosoful de buzunar al Anei Pauker? Asta s-a inchinat la toti, nu i-a ratat nici pe regi, nici pe legionari, ba pe bolsevici chiar i-a iubit sincer si total dezinteresat, exclusiv din constiinta cetateneasca si avand pionieresc. Acum, in demonocratie, este plimbat ca ursul prin tara la tot felul de evenimente care promoveaza inrobirea natiilor (progresismul Vestului propovaduieste subjugarea omului). Asta inseamna sa fii smecher – sa le vorbesti tinerilor despre drepturi si libertati cetatenesti dupa ce, o viata intreaga, tu i-ai cenzurat pe altii! „Noi suntem europeni din crestet pana in talpi. Trebuie sa mergem la vot, pentru a nu lasa pe altii sa voteze pentru noi si sa ne trezim cu un alt rezultat decat cel pe care il dorim. Sa nu fim lenesi, adica sa preferam comoditatea, sa iesim si sa ne manifestam politic”.

Si o premiera, remarcata la manifestatia de duminica. A concertat trupa Vama si Tudor Chirila nu a cerut niciun ban! Cand e vorba de valorile europene, se ragaie pro bono. (Nicholas Cezar).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here