Nu e Mazare, e Papa!

0
275

Desfasurari de forte impresionantesi practic fara precedent duminica pana in pranz, asa cum nu au vazut nici macar sibienii la ”Summit-ul lui Iohannis”. Astfel ca vazand coloana autospecialelor de la Jandarmerie si Politie deplasandu-se cu viteza maxima dinspre Aeroportul Otopeni spre Centrul Capitalei, ca si echipajele auto si umane postate la toate intersectiile de pe traseu, bucurestenii aproape ca au fost ferm convinsi ca, gata, Radu Mazare a fost extradat cu o zi mai devreme decat data anuntata de IGPR, probabil tocmai pentru a pacali imbulzeala preconizata.

Numai ca nu a fost vorba de nicio ”repatriere” fie ea si cu japca a fostului primar al Constantei, ci de o operatiune extrem de complexa si de altfel binevenita privind ultima repetitie pentru sosirea la Bucuresti a Sanctitatii Sale, Papa Francisc! Iar cum duminica viitoare au loc alegerile europarlamentare, data de 19 mai a devenit astfel ultima disponibila penrtu ca toate structurile implicate in organizarea acestui eveniment major pentru tara noastra, de la Ministerul de Interne la Serviciul de Protectie si Paza si serviciile de informatii sa poata pregati pe teren ultimele amanunte privind asigurarea securitatii inaltelui oaspete…

Mai greu ca la Summit…

Reusita organizatorica a Summit-ul european de la Sibiu nu face in niciun caz mai usoara misiunea trupelor speciale pentru vizita Papei Francisc. Din contra, pentru toti cei implicati in asigurarea securitatii pe intreaga perioada a vizitei, indiferent de structura din care provin va fi mult mai dificil decat la Sibiu. Fie si pentru simplul fapt ca daca la Sibiu ”bruxellezii” s-au bucurat pentru o ”baie de multime” minutios pregatita si doar cu cateva sute de persoane, de aceasta data Papa va fi intampinat de cateva sute de mii de persoane! Iar multi dintre cei care vor dori sa se apropie cat mai mult de acesta vor veni din toate colturile lumii, chiar in ziua respectiva, pentru a mai reduce costurile hoteliere. Astfel ca o ”perie” informativa prealabila a participantilor este pur si simplu imposibila…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here