Motivul pentru care a vizitat premierul Dancila judetul Prahova

0
641

Motivul pentru care a vizitat premierul Dancila judetul Prahova are legătură, oficial, cu investițiile derulate cu fonduri naționale sau europene (FOTO).

Prim-ministrul României a fost însoțit de mai mulți miniștri ai cabinetului: ministrul Finanțelor – Eugen Teodorovici, ministrul Sănătății – Sorina Pintea, ministrul pentru Mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat – Radu Ștefan Oprea și ministrul Economiei – Niculae Bădălău.

Vizita acestei delegații guvernamentale vine la numai 24 de ore de la cea a președintelui Klaus Iohannis și, deși amândouă au avut alte ținte, în fapt, vorbim de o campanie electorală.

În Municipiul Ploiești, premierul Viorica Dăncilă a vizitat Stația de tratare mecano-biologică a deșeurilor biodegradabile (STMB), obiectiv finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Stația are o capacitate totală de 150.065 tone/an și va trata deșeurile municipal reziduale și deșeurile verzi (deșeuri biodegradabile din grădini, parcuri și piețe) colectate din zonă. Proiectarea și construirea STMB Ploiești au costat aproximativ 60,9 milioane de lei, investiția completând infrastructura existent la nivelul județului Prahova în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

Vizita a continuat la Palatul Administrativ din Ploiești unde a avut loc semnarea contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a activității de operare a stației de sortare a deșeurilor Boldești Scăieni și a stației de tratare mecano-biologică a deșeurilor biodegradabile Ploiești, între Consiliul Județean Prahova și SC SWO SRL (Solid Waste Operation). Cele două părți au fost reprezentate de către Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, respectiv Franz Burgstaller, director executiv al SC SWO SRL.

Prin semnarea acestui contract Sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Prahova devine în totalitate functional și va asigura atingerea obiectivelor și țintelor legislative, în conformitate cu cele prevăzute în Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană

Programul vizitei prim-ministrului Viorica Dăncilă în Județul Prahova a mai inclus deplasări la sediul Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, la Stația de Epurare de la Urlați și la sediul Parcului Industrial Ploiești.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here