Dosar soc: Sefii Politiei, nunti cu dar!

0
62

Iata ca, asa dupa cum anticipam chiar zilele trecute, batalia pentru Politia Capitalei se transforma intr-un adevarat ”razboi informativ de gherila ”, unul pe viata si pe moarte! Mai ales ca, dupa ”ultimatumul” primit prin declansarea cercetarii disciplinare si a dosarului penal aferent intocmit sefului Politiei Sectorului 4,Cornel Drumariu, prins baut la volanul masinii de serviciu de catre ”colegii” de la Rutiera, chestorul Mihai Marius Voicu, adevarata ”tinta” a intregii operatiuni tot nu se da dus din sistem. Asta chiar daca, in incercarea de a mai linisti apele, a recurs din nou la ”placa” despre calculul proiectiei de pensionare, cu care si-a mai ”adormit” si in trecut rivalii. Iar faptul ca alti doi oameni de-ai sai pastrati in conducerea Politiei Capitalei, directorii generali adjuncti ai DGPMB, comisarii sefi Nicu Orlando Dragos si Marius Eugen Stefan sunt la randul lor cu ”sabia” cercetarii deasupra capului l-a facut pe ”chestorul sofer” Voicu sa se baricadeze si mai tare pe ”linia Ciocarlan”.

Acolo unde si-a si gasit de altfel refugiul cand chestorul Ioan Buda a reusit ”minunea” de a-l ejecta in sfarsit pe ”nemuritorul”  Voicu din fruntea Politiei Capitalei. Numai ca acesta si-a consolidat pozitia din exilul de la Politia Sectorului 6, acolo unde, dupa cum dezvaluiam la acea vreme, a primit atat sefia ”controlului intern”, dar si biroul unuia dintre adjunctii lui Ciocarlan, care a fost astfel blocat sa se mute peste noapte la o alta Sectie. Iar acum, simtind ca alianta dintre ”fratia blondei” si cea a ”frontieristilor” s-ar putea sa fie prea  puternica pentru a-i face fata singur, chestorul Voicu pare sa-si fi bazat intreaga strategie de aparare pe pastrarea cu orice pret a celui cunoscut in tot sistemul drept ”Finul” in ”circuitul” butoanelor Politiei Capitalei. Numai ca informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra arata ca ”gruparii Voicu” tocmai ce i se pregateste administrarea unei adevarate ”rangi in dinti”! Pentru ca, alaturi de deja ”traditionala” cercetare a lui Aurelian Ciocarlan pentru ”deficiente manageriale”, tocmai ce ar fi fost scos de la fezandat un incendiar dosar ”nunta cu dar”, documentat ca la carte in septembrie 2016, atunci cand acesta a fost socru mic… Pe cand se afla la sefia IPJ Ilfov, iar ”nasul” Voicu la cea a Politiei Capitalei.

”Salonul Gaborilor”

Mai mult chiar, ancheta  pare sa fie una ”incrucisata”, vizata fiind inclusiv locatia unde a avut loc evenimentul, un adevarat ”salon al gaborilor” de undeva din Sectorul 6, acolo unde ”parangheliile” maharilor  din MAI s-au tot tinut lant, dar a carui popularitate a mai scazut dupa ultimul val de pensionari din sistem. Insa dupa cum reiese din raportul informativ care poate arunca acum in aer buna parte din capii Politiei apropiati de chestorul Voicu, primele note informative ar fi fost intocmite inca din 2016, atunci cand mai multi politisti cu functii mai mari sau mai mici s-ar fi plans care unde au putut ca practic ar fi fost atentionati sa nu lipseasca si sa se pregateasca  ”asa cum trebuie” pentru nunta la care noul lor sef Aurelian Ciocarlan urma sa fie socru mic si la care fusese anuntata cu staif si prezenta chestorului Voicu, pe atunci seful Politiei Capitalei. Subalternii fiind intens instruiti inainte ca asa vor demonstra ”daca sunteti cu noi sau impotriva noastra”, cum unora li s-ar fi transmis chiar fata in fata. Iar cum tot in acea  perioada erau verificate si informatiile privind interesul prezentat de unii capi ai Politiei pentru achizitia in Ilfov, mai ales in Ciorogarla si Domnesti a unor terenuri pretabile unor viitoare constructii, uite ca se explica oarecum ”documentarea” nuntii din septembrie 2016, in ciuda masurilor de protectie luate la acel moment. Si unde ar fi participat , printre altii, de la Gheorghe Cristian la Stefan Frunzeanu si de la Catalin Dascalu la marea majoritate a sefilor din judet, de la Magurele si pana la Bragadiru.

Spor de 50%

De altfel, in ceea ce il priveste pe cel din urma, participarea la nunta pare sa fi fost una cu noroc pentru comisarul sef Aurel Caraiman, care s-a ales ulterior doar cu o simpla atentionare, desi cu doar cateva zile inainte era dat ca si ”zburat” din fruntea Politiei Bragadiru. De altfel, una dintre pistele deschise de raportul informativ mentionat se refera tocmai la strania coincidenta ca parca prea multi dintre participantii la nunta, adica subalterni ai socrului mic sau ai chestorului Voicu s-ar fi regasit apoi pe lista celor propusi si care au primit mult ravnitele sporuri salariale de excelenta de 50 la suta! Spre frustrarea celor care nu au avut si ei intuitia de a participa la luxosul eveniment.

Afaceri imobiliare

In paralel, informatiile noastre arata ca se desfasoara verificari si privind implicarea a cel putin doi dintre membrii gruparii Voicu in posibile afaceri imobiliare, astfel ca soarta acestora la conducerea sectoarelor de Politie pe care le conduc pare ca si pecetluita. Mai ales ca, dupa identificarea vilelor din marginea Capitalei, se trage tare chiar in aceste zile si la finalizarea unei vile in Sectorul 6, care urmeaza cel mai probabil sa fie inaugurata odata cu retragerea la pensie, fie ea una de onoare sau nu… Pana atunci insa ramane de vazut daca ancheta se va margini la acest caz sau chiar se va deschide pe bune ”Cutia Pandorei” privind ”nuntile cu dar” organizate pentru atatia alti sefi ai Politiei…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here